УКР РУС

Яремчук отримав 5 хвилин у переможному матчі з Гранадою, Вільяреал ледь не оформив камбек з 0:3, Алавес здолав Альмерію

5 листопада 2023 Читать на русском

В рамках програми дня у 12 турі Ла Ліги 2023/24 провели кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 12-й тур

Алавес – Альмерія – 1:0

Гол: Седлар, 79

Нереалізований пенальті: Хаджі, 45+1 (Алавес)

Валенсія – Гранада – 1:0

Гол: Пепелу, 45+7 (пен)

Вільяреал – Атлетік – 2:3

Голи: Ж. Морено, 86, Сьорлот, 87 – Руїс де ла Галаррета, 2, Н. Вільямс, 23, І. Вільямс, 30

Алавес відкривав програму дня в Іспанії, приймаючи у рідних стінах Альмерію. Баски трималися всього у двох очках від зони вильоту, тож нічия їх не влаштовувала. У першому таймі вони видали надзвичайно потужний футбол, вигравши за ударами з рахунком 10:2 і заробивши пенальті – втім, реалізувати його не вдалося.

По перерві андалусійці вирівняли хід зустрічі, однак саме за такого малюнку гри вони пропустили гол від Седлара. Він і вирішив долю протистояння. Алавес святкує мінімальну звитягу й підіймається одразу на три позиції вгору, а от Альмерія досі залишається без перемог.

Валенсія вдома зустрічалася з Гранадою. Поєдинок виявився дуже бідним на моменти – особливо другий тайм, де команди провели по три удари в основний час. А от у першому "кажани" були гострішими й активнішими, за що й прилетіла винагорода. На 7-й компенсованій хвилині вони заробили пенальті, який реалізував Пепелу. Його гол виявився єдиним.

Валенсія відсвяткувала мінімальну перемогу й піднялася на восьме місце у турнірній таблиці. Яремчук вийшов аж на 90-й хвилині – на жаль, за п'ять наступних Роман нічим цікавим не відзначився. Українець встиг зробити 5 дотиків до м'яча й віддати два точних паси (з двох), припустившись однієї втрати володіння. Варто відзначити, що на ту мить господарі вже не думали про атаку, всіма силами захищаючи рахунок, тож шансів проявити себе у Роми і не було.

Атлетік гостював у Вільяреалі, ледь не сконфузившись. У першому таймі баски тотально домінували, влаштувавши розгром за перші півгодини – причому відкрити рахунок вдалося вже на 2-й хвилині. Два асисти в активі Сансета, по голу провели брати Вільямси, причому Ніко ще й віддав результативну передачу. Здавалося, що це кінець як для "жовтої субмарини", так і для їхнього коуча Пачети.

До 85-ї хвилини цифри на табло не змінювались, хоча загалом господарі діяли доволі активно й гостро. А потім Вільяреал несподівано забив двічі – на 86-й та 87-й хвилинах. Героєм став Жерар Морено, який забив сам і асистував Сьорлоту. Втім, оформити камбек левантійцями не вдалося. Атлетік святкує виїзну перемогу з рахунком 3:2.

Барселона на останній хвилині вирвала перемогу над Сосьєдадом, але шокувала своєю грою перед матчем з Шахтарем у ЛЧ