УКР РУС

Атлетіко впевнено переграв Вільяреал, Севілья розтрощила Хетафе: 25 тур Ла Ліги, неділя

23 лютого 2020 Читать на русском

В рамках недільньої програми 25-го туру Ла Ліги було проведено п'ять матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 25-тур

Осасуна – Гранада – 0:3

Голи: Мачіс, 4, 28, Фульк'є, 41

Алавес – Атлетік – 2:1

Голи: Перес, 27, Елі, 90+1 – Р. Гарсія, 17

Вальядолід – Еспаньйол – 2:1

Голи: Рамірес, 77, Гвардіола, 83 – Ембарба, 90+2 (пенальті)

Вилучення: Д. Лопес, 25 (Е. друга жовта)

Хетафе – Севілья – 0:3

Голи: Окампос, 43, Режес, 67, Кунде, 75

Атлетіко – Вільяреал – 3:1

Голи: Корреа, 40, Коке, 64, Феліш, 70 – Алькасер, 16

Шокуюча поразка мадридців у відеоогляді матчу Леванте – Реал

Недільний ігровий день розпочинав поєдинок Осасуна – Гранада. Гостям вдалось забезпечити собі комфортну перевагу вже на початку матчу. На 4-й хвилині Мачіс увірвався до штрафного майданчика і потужно пробив у ліву дев'ятку. Трохи згодом відзначився той же Мачіс. Він випередив захисників, опинившись першим на м'ячі у штрафному суперника, і легко переграв воротаря. Під завісу тайму ще й Фульк'є отримав передачу на хід і холоднокровно пробив у дальній кут – 3:0.

Після перерви гості спробували збільшити і так суттєву перевагу. На 50-й Сольдадо вийшов віч-на-віч із голкіпером, але Ерерра виконав неймовірний сейв. На 82-й гранадцям це таки вдалось, але взяття воріт скасували через офсайд. Після цього матчу Гранада посідає 9-те місце, а Осасуна залишилась на 12-му.

Алавес у домашньому матчі приймав Атлетік. На 17-й Гарсія отримав передачу на межі штрафного майданчику і потужно пробив у лівий нижній кут воріт. Шансу відігратись господарям довго чекати не довелось. Після фолу у штрафному арбітр призначив пенальті. Його реалізував Перес, легко перегравши воротаря. Команди пішли на перерву із нічийним рахунком.

У другому таймі суперники вели гру із перемінним успіхом. Моменти були у обох команд, але забити змогли тільки господарі. Під завісу матчу Елі чудово замкнув головою простріл з штрафного – 2:1. Завдяки цій перемозі Алавес закріпився на 14-му місці із 30-ма очками, а Атлетік залишився на 11-му.

Вальядолід приймав вдома аутсайдера першості Еспаньйол. На 25-й хвилині гості залишились у меншості – Давід Лопес отримав другу жовту. Не дивлячись на кількісну перевагу, у першому таймі господарі забити не змогли.

Перший гольовий момент глядачі змогли побачити аж на 77-й. Рамірес своєчасно опинився на добиванні і потужно пробив у дальній кут. Трохи згодом перевагу закріпив Гвардіола, забивши у порожні ворота. Під завісу матчу "папугам" таки вдалось забити, завдяки призначеному пенальті. Його реалізував Ембарба, легко перегравши воротаря. Але відігратись Еспаньйолу так і не вдалось. Ця перемога дозволила Вальядоліду віддалитись від зони вильоту та закріпитись на 15-й сходинці, натомість Еспаньйол залишився 20-м.

Завершував ігровий день поєдинок Хетафе – Севілья. Команди вели гру із перемінним успіхом, але контроль м'яча залишався за гостями. "Нервіонцям" вдалось забити під завісу тайму. Окампос замкнув чудову розрізну передачу, відкривши рахунок у матчі.

Другу половину зустрічі активніше розпочали господарі, але результату це не принесло. На 67-й Режес своєчасно опинився на добиванні і влетів із м'ячем у ворота. Трохи згодом перевагу закріпив Кунде, який отримав чудову розрізну передачу і холоднокровно пробив у дальній кут – 3:0. Севілья піднялась з 6-ї на 3-ю сходинку турнірної таблиці і вийшла у зону ліги Чемпіонів, натомість Хетафе опустився на 4-у.

Програму туру закривав поєдинок у Мадриді між Атлетіко та Вільяреалом. Рахунок було відкрито гостями вже на 16-й хвилині після вдалого відскоку на Алькасера – Пако потужно вистрілив у дотик метрів з 20-ти точно в лівий кут. Господарі зрівняли наприкінці тайму внаслідок передачі Врсалько на правий край штрафного та виходу Корреа віч-на-віч з Асенхо під кутом, а за двадцять хвилин по перерві Анхель додав до голу ще й асист точно на голову Коке. Вільяреал поплив, чого "матрацники" не вибачили: на 74-й хвилині ударом з лінії штрафного поцілив під опорну ногу голкіперу – 3:1. Більше команди не забивали.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ