УКР РУС

Валенсія без Яремчука програла Лас-Пальмасу, Реал Сосьєдад поступився Осасуні, Алавес розписав нічию з Вільяреалом

10 лютого 23:55 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

У рамках суботньої програми 24-го туру Ла Ліги 2023/24 було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 24-й тур

Алавес – Вільяреал – 1:1

Голи: Омородіон, 25 – Куенка, 42

Реал Сосьєдад – Осасуна – 0:1

Гол: Будімір, 49

Лас-Пальмас – Валенсія – 2:0

Голи: Суарес, 89, М. Кардона, 90+5

Бетіс переміг Кадіс – екс-партнер Ярмоленка забив 2500-й гол "вердібланкос" в еліті

Вільяреал і Алавес розпочали нову безвиграшну серію, розписавши нічию в особистій зустрічі у Віторія-Гастейсі. На гол Омородіона влучним пострілом відповів Куена – обидва м'ячі були забиті в другій половині першого тайму. На більше команд не вистачило. Баски і левантійці залишились у другій десятці Ла Ліги.

Цікаво, що Самуель Омородіон відзначився вже 8 голом у 22 матчах поточного чемпіонату. Забити більше за такий термін у ХХІ столітті вдавалося тільки двом футболіста Алавеса – екс-карпатівцю Лукасу Пересу (9 голів у сезоні 2019/20) та Хоселу (10 у сезоні 2021/22).

Реал Сосьєдад вдома зазнав прикрої поразки від Осасуни. Господарі були гострішими у першому таймі, але на перерву пішли без голів. Одразу по перерві Будімір був першим на м'ячі після навісу з кутового і шокував суперника – 0:1.

Сосьєдад додав і намагався бити з будь-якої позиції (точність ударів, на жаль, дуже страждала), але так і не зумів вирвати бодай нічию – безвиграшна серія басків сягнула вже трьох матчів. Валенсія є отримала шанс обійти королівський клуб у турнірній таблиці Ла Ліги (для цього треба було перемогти Лас-Пальмас).

Втім, "кажани" своїм шансом не скористались. Підопічні Рубена Барахи прилетіли на Канари й видали невиразну гру, а моментів у ній майже не створили. До 88-ї хвилини рахунок так і не було відкрито – а потім Алекс Суарес несподівано замкнув подачу Марка Кардони на лінію воротарського. Точно під ліву стійку. 1:0!

На жаль, Яремчук весь матч провів на банці, хоча його можна було випустити на останні хвилини. Рубен Бараха провів тільки чотири заміни – за таке використання кадрів Лас-Пальмас покарав другим голом. Сержі Кардона виконав простріл, Мамардашвілі не зміг зафіксувати м'яч при перехопленні, а Марк Кардона добив – він приніс канарцям перемогу, завдяки якій Лас-Пальмас обійшов левантійців у таблиці. У обох по 35 очок.

"Реал трохи випендрюється, а я не такий": Азар – про кіоск із бургерами, зайву вагу і бажання жити в горах з вівцями