УКР РУС

Ахметов не зумів виділити найцінніший трофей Шахтаря

11 жовтня 2021 Читать на русском

Президент "гірників" Рінат Ахметов підбив підсумки своєї 25-річної футбольної діяльності.

"2021 рік – особливий для мене. Рівно 25 років тому я ухвалив одне з найвідповідальніших і найважливіших рішень у моєму житті. 25 років тому я став президентом футбольного клубу Шахтар.

Де Дзербі здивував пріоритетом між УПЛ та ЛЧ – італієць отримав задоволення від розгрому Динамо в Суперкубку

Саме тоді, у жовтні 1996-го, я дав обіцянку, що робитиму все можливе, аби Шахтар з кожним роком ставав кращим та сильнішим, щоб команда вигравала титули й трофеї, здобувала повагу у футбольному світі, аби наші вболівальники пишалися клубом. Усі ці роки ми жили мріями, які ставали цілями. Ми мріяли про золоті медалі чемпіонату – і вигравали їх. Ми мріяли про європейський трофей – і здобули Кубок УЄФА. Ми мріяли про найкрасивіший стадіон – і побудували Донбас Арену. Ми мріяли чути гімн Ліги чемпіонів – і тепер кожен сезон граємо з найкращими командами Європи.

Протягом останніх 25 років Шахтар здобув 35 трофеїв. Для мене однаково важливий кожен з тринадцяти чемпіонських титулів, кожен з дванадцяти Кубків України, дев'яти Суперкубків України і, звичайно ж, Кубок УЄФА. Усі ці трофеї дісталися нам завдяки важкій праці гравців і тренерів, адміністрації та співробітників клубу. А найголовніше – завдяки підтримці наших уболівальників", – цитує Ахметова офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, у поточному сезоні "гірники" у турнірній таблиці УПЛ йдуть другими, відстаючи від Динамо на три очки.

Команда вільних агентів 2021 – вони забивали за збірну України, Динамо, Шахтар, підкорювали ЛЧ, відмовлялись від Росії