УКР РУС

Агробізнес та Карпати Галич оголосили, що пропустять наступний сезон

8 липня 2022 Читать на русском

Ще два українських клуби відмовились від участі у чемпіонаті України в наступному сезоні.

"У зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну наш клуб ухвалив рішення пропустити сезон 2022/23 у Першій лізі, призупинити членство в ПФЛ, залишаючись в статусі професіонального клубу та відновити участь у змаганнях ПФЛ в сезоні 2023/24. Як відомо, ПФЛ запропонувала опцію, що дозволяє в умовах воєнного часу відмовившись від участі в змаганнях ПФЛ, зберегти професіональний статус клубу та відновити участь у змаганнях в наступних сезонах.

Ще один клуб Першої ліги не зіграє у новому сезоні, сподіваючись на сценарій для Десни та Маріуполя

Цим, окрім ФК Агробізнес, вже скористались ряд клубів Першої ліги. Зараз наші орієнтири перелаштовані на захист України від загарбників, допомогу тим, хто відстоює нашу незалежність. Наше переконання, що кожен з українців у важкий для України час, залежно від вміння та можливостей, має знайти достойне місце в українському суспільстві, згуртуватись для спільного захисту своєї Батьківщини", – йдеться у заяві Агробізнеса на офіційному сайті. З повним текстом можна ознайомитись за посиланням.

Галицькі Карпати також вирішили відмовитись від участі у наступному розіграші Другої ліги: "Далеко не всі клуби зможуть продовжити виступи у професіональному футболі зі зрозумілих причин – в Україні триває війна. Керівництво ПФЛ ухвалило рішення про можливість річної "заморозки", тобто права будь-якого клубу, призупинити свою участь в чемпіонатах та повернутися до діяльності через рік. Одним з клубів, який такою опцією скористався, є галицькі Карпати".

Росія напала на Україну: тренерська рокіровка в УПЛ, Ордець і правило ФІФА, прогноз на чемпіонство в умовах війни (LIVE)