УКР РУС

15 футболісток скандально пішли зі збірної Іспанії через тренера – головна зірка осторонь, топова підтримка з-за кордону

23 вересня 2022 Читать на русском

Жіноча збірна Іспанії опинилися в епіцентру скандалу. Футболістки вимагали звільнити головного тренера.

Іспанська федерація не виконала вимогу гравчинь, залишивши Хорхе Вільду на посаді. Проте це рішення лише спровокувало новий етап конфлікту. Відразу 15 футболісток надіслали у RFEF листи, в яких повідомили про відмову грати за збірну під керівництвом цього тренера.

Барселона оформила найдорожчий трансфер в історії жіночого футболу – різниця з чоловіками вражає

Marca зазначає, що у списку немає жодні футболісти мадридського Реала та головної зірки збірної Іспанії Алексії Путельяс. Наразі невідомо, як нападниця Барселони ставиться до конфлікту в національній команді. Тим часом іспанки отримали підтримку від лідерки збірної США Меган Рапіно."Я – шістнадцята", – написала американка в Instagram.

Водночас RFEF не вкотре наголосила, що не має жодних намірів звільняти Хорхе Вільду, який готує команду до жіночого ЧС-2023. "Зі спортивного питання це перетворилося на питання честі. Національна збірна не підлягає обговоренню. Це безпрецедентна ситуація в історії футболу, як чоловічого, так і жіночого, в Іспанії та в усьому світі. Національній команді потрібні гравці, віддані проєкту, які захищають наші кольори і пишаються тим, що носять іспанську футболку. Гравці, які відмовилися від виступів, зможуть повернутися в збірну тільки в тому разі, якщо визнають свою помилку і попросять вибачення", – йдеться у прес-релізі організації.

Лесбійка воює з Трампом та ФІФА: Меган Рапіно – чемпіонка світу, яка бореться проти наркотиків та нерівності