УКР РУС

"Зроблю все, щоб матчу не було": боснійський футбольний чиновник засудив рішення грати з Росією, але є нюанс

10 вересня 2022 Читать на русском

Другий віце-президент Футбольної асоціації Боснії і Герцеговини Ірфан Дуріч розповів, як ухвалювалось рішення щодо спарингу з російською збірною.

"Я був проти такого рішення. Я просив, аби виконавча рада Футбольної асоціації Боснії і Герцеговини ухвалила це рішення, але...Не варто змішувати футбол і політику, це факти, і певним чином європейські та світові асоціації, під егідою яких ми виступаємо, відмежувалися від усієї історії. Проте ми повинні усвідомлювати неспокійні часи, як і те, що ми живемо в Боснії та Герцеговині, яка регулюється, як регулюється...

Скандальний матч боснійців і росіян: П’яніч та інші зірки різко виступили проти, федерація пробила дно

Хто може зіграти у цьому матчі? Це ті теми, які я виділяв під час підготовки самої зустрічі. 90% наших гравців виступають у Європі, у країнах, які засуджують поточну ситуацію, і дуже легко може статися, що клуб заборонить гравцю їхати. Я вважаю, що треба було все добре розглянути та про все подбати. Слід було застосувати більш обережний і тонкий підхід", – зазначив Дуріч у коментарі Reprezentacija.

"Наскільки розумно грати з Росією, яка зараз перебуває в ізоляції? Наскільки це розумно, зрозуміють ті, хто розуміють, але є дилема – у нас є документ від УЄФА, що заперечень немає", – сказав Дуріч у коментарі виданню Faktor.

Нагадаємо, боснійці підтвердили, що проведуть матч зі загарбниками 19 листопада у Санкт-Петербурзі. Окрім європейської збірної, росіяни запланували спаринги з Киргизстаном та Іраном.

Голодуючі Поволжя-8: список українців, які обрали співпрацю з окупантами – кров і на їхніх руках