УКР РУС

Шахтар знищив Зорю і вбив чемпіонську інтригу – Йовічевіч переграв свого конкурента, безглузде вилучення, супергол

24 травня 2023 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Зоря програла Шахтарю (0:3) у 28 турі чемпіонату України. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

У першому колі команди зіграли внічию 2:2 з вирішальним асистом Михайла Мудрика. Попередні 6 очних поєдинків принесли "гірникам" тільки одну перемогу при двох поразках. Матч, як і онлайн-трансляція Зоря – Шахтар на "Футбол 24", стартував о 17:00. Луганський клуб видав абсолютно найкращі результати у 2023 році. Зоря виграла 11 з 12 матчів. Донеччани опинилися у зручній ситуації ще до початку гри, адже СК Дніпро-1, з яким команда Йовічевіча зустрінеться вже 28 травня, програв свій поєдинок туру.

Зоря – Шахтар: онлайн-трансляція матчу УПЛ – лідер проти найкращої команди 2023 року (відео)

Персонально орієнтований пресинг луганців. Завдання Русина – заважати починати атаки Ракицькому та Матвієнку. Намагаються блокувати Степаненка і Бондаренко Шахов з Булецою. Однак Шахтар дуже спокійно обходить цей тиск передачами центрбеків на фланг. Саме так і відкрили "гірники" рахунок на 5 хвилині. Бондар швидко перевів на Зубкова, той протягнув до штрафного і віддав Судакову, перед яким безсоромно гола зона по центру – Сапутін не витягнув.

Зоря – Шахтар – 0:3 – відео голів і огляд матчу УПЛ

Високе перехоплення, і знову дуже легко виводять на ударну позицію Судакова. Цього разу невлучно. Ще одна втрата Зорі в центрі поля – це Бондар з'їв Антюха. Зубков віддав під забігання, Судаков спробував забити з нульового кута, воротар прикрив ближній. Сікан знищує Батагова на швидкості, а потім ще й розхитує фінтами. Знову воротар Зорі в роботі. Судаков з кутового вирізав на лінію штрафного, звідки Матвієнко потужно пробиває повз ворота.

Помилка Трубіна привела до першого удару команди ван Леувена. Вище підняла Зоря пресинг, Русин миттєво вистрілив після втрати, голкіпер Шахтаря сам і виправився. Криськів класно протягнув у штрафний, а ось далі пасом п'ятою дещо заповільнив м'яч, тож удар Зубкова вийшов більше схожим на легенький пас. Вдається Зорі затискати суперника на лівому фланзі. Фірмовий хід провокує цілий ланцюжок помилок, Конопля, Судаков і Матвієнко по черзі розгубилися, постріл Булеци тягне Трубін, не вистачає добивання.

Далеко не вперше провалюється лівий край Зорі. Конопля побачив, що його пів дня ніхто не зустрічає, просунувся ще трохи і перевірив реакцію Сапутіна. Невиправдана лють Йовічевіча. Імереков, якщо й порушував, то не виходив за межі пристойності, а самі гравці Шахтаря теж грають доволі жорстко. Суддя дозволяє більшу контактність. Бондаренко блискуче хитнув Шахова, довелося зривати атаку в центрі поля. Тут уже жовта без питань. Шахтар з легкою душею віддав володіння Зорі. Логічний хід, адже луганський клуб дуже натужно виглядає у позиційному нападі.

Довгі передачі на Антюха та Вантуха абсолютно не працюють. Постійно перебір із силою таких закидань, та й захисники Шахтаря спокійно все читають. Розкішна комбінація донеччан. Зубков п'ятою відіграв двох, Конопля ефектним фінтом прокидає повз третього і кинув у центр. Судаков перевів ще лівіше, Криськів уже поклав голкіпера в інший кут, але схибив. Русин жорстко підкотився під Ракицького. Імереков отримав пошкодження в останній ударній атаці на стандарті.

Після перерви у Снурніцина здали нерви. Просто зарядив Зубкову ззаду по ногах, коли про м'яч зовсім не йшлося. Це пряма червона. Бражко теж грубо скосив суперника, дісталося Сікану. Удар зі стандарту над воротами. Бражко знову небезпечно стелиться у підкаті ззаду. Крім агресії, Зоря нічого не може запропонувати. Потенційний матч сезону перетворився на гру в одні ворота. Бондаренка заблокували, але Криськів на підбиранні й тонко повертає на Артема – розстріл без шансів для воротаря.

Дніпро-1 сенсаційно програв Ворсклі – доля чемпіонства залежить від Шахтаря та Зорі

Дришлюк замінив Бражка. Пощастило динамівцю, який ризикував догратися до вилучення. Постійно на крок попереду гравці Шахтаря, доводиться фолити номінальним господарям стадіону Динамо. Центр поля повністю за "гірниками". Бондаренко і Судаков роблять в атаці все, що заманеться. Коли треба, просто заповільнюють гру, вбивають час перепасом. Хахльов і Мишньов замінили Булецу та Шахова. Конопля покидає поле, потрібен лід правому захисникові збірної України. Серія замін Шахтаря. Чемпіонський відрив у 5 очок за 2 тури до кінця – це багато, але поберегти Судакова і Криськів напередодні дуелі з Дніпром-1 також варто.

Удар Назарини заблокували, Сікан добиває головою з кількох метрів – лише Сапутін рятує від розгрому. Батагов починає гольову атаку суперника. Пас у нікуди, перехоплення, Зубков кидає на хід Топалову, який на швидкості відривається і котить майже на порожні для Келсі. То кого там, кажете, сватали на місце Йовічевіча у Шахтар? Ван Леувен кастинг для підвищення навряд чи пройшов. Зоря за всіма статтями у стилі, який відверто розчаровує, вибуває з боротьби за золото. Бондаренко пішов з поля, а замін уже й нема. Рівними складами дограють. Без Герреро команда ван Леувена ніби втратила 50% потенціалу. Шахтар проти СК у 29 турі влаштує і нічия. Більшу інтригу можемо побачити у боротьбі за друге місце, що дає право зіграти у кваліфікації Ліги чемпіонів.

УПЛ: Динамо било Колос – суперкамбеки Бущана і Шапаренка, диво-промахи Буяльського, магія Андрієвського, автогол кіпера