УКР РУС

Зоря розгромила Металіст 1925, знову відірвавшись від Динамо – луганці залишаються у битві за ЛЧ

8 травня 2023 Читать на русском

Завершальний поєдинок 25-го туру УПЛ між Зорею та Металістом 1925 завершився нищівною поразкою харків'ян (0:3). Звіт читайте на "Футбол 24".

Зоря продовжує писати свою казочку, яку цілком можна завершити у Лізі чемпіонів. Щоправда, для цього треба виконати дві умови – не розтринькати 5-очковий гандикап від Динамо та обійти СК Дніпро-1, який засів на другій позиції. Аби відновити 2-очковий розрив від другої сходинки, луганцям необхідно перемагати в кожному матчі.

Черговою жертвою "чорно-білих" мав стати Металіст 1925, який бореться за виживання. Харків'яни йшли у трьох залікових балах від зони плей-офф за УПЛ, тож їм теж необхідно було битися за успішний результат. Хоча б за нічию.

Перший тайм показав, що зробити це дуже важко. Підопічні Патріка Ван Леувена завершили його з шаленою статистикою ударів – 10:2 загалом, 7:0 у площину воріт. Голкіпер Сидоренко виконав 6 сейвів, причому більшість пострілів пройшли з небезпечних зон у штрафному, а у Герреро був вихід віч-на-віч.

Завдяки старанням Дениса "жовто-сині" відправились відпочивати лишень з одним пропущеним голом. Зоря провела його ще на 7-й хвилині. Герреро замкнув подачу з кутового, Сидоренко парирував, але Снурніцин тут же підхопив м'яч – і скинув його Шахову. 1:0!

Перед свистком на перерву Металіст 1925 міг і зрівняти рахунок. Ростислав Русин виконав переведення на лівий фланг, Ременяк навісив на лінію воротарського, а Сапутін помилився на перехопленні! Островський покарав голкіпера ударом головою, однак м'яч поцілив у поперечку!

Хтозна, як пішов би матч у випадку вдалого завершення даного епізоду. Можливо, Зоря діяла б обережніше. Так чи інакше, а всього за шість хвилин після старту другого тайму інтрига в зустрічі була знищена.

Вже на 48-й Назарій Русин випередив Курила й перехопив поперечну передачу, увірвався в штрафний та пробив у ближній кут – 2:0.

На 52-й же луганці організували просто шикарне взяття воріт. Батагов протягнув м'яч на чужій половині й віддав пас на Герреро, той у дотик скинув сферу Булеці, а Сергій одразу ж головою повернув її Рафаелу. Бразилець влетів у карний майданчик та зарядив під поперечку – 3:0!

Наступні 40 хвилин перетворились у формальність. Металіст 1925 отримав більше свободи й навіть міг розмочити рахунок. На 76-й хвилині Сапутіну довелося вступати у гру, рятуючи після замикання Курила з кутового, а на 80-й Ростислав Русин підхопив м'яч у штрафному й пробив боковими ножицями. Голкіпер був безсилим, однак голову на лінії воріт підставив Батагов.

До всіх проблем харків'ян додалася ще й травма Сидоренка, якого замінив Ігор Потімков. Останній встиг виручити "жовто-синіх", парирувавши удар Нагнойного після черговою класної комбінації. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу луганців з рахунком 3:0.

Таким чином, Зоря набрала 53 очки, наблизившись до другої позиції на відстань двох залікових балів. Відрив від Динамо знову становить п'ять пунктів. Підопічні Патріка ван Леувена продовжують битву за ЛЧ.

Динамо здолало Кривбас – ударний відрізок приніс Шовковському третю перемогу, єврокубки віддаляються від Вернидуба