УКР РУС

Зоря – Динамо: анонс матчу УПЛ

16 вересня 2018 Читать на русском

Зоря вдома приймає Динамо в рамках 8-го туру УПЛ. Анонс та прогноз матчу читайте на Футбол 24.

Зоря – Динамо

16 вересня, 17:00, Запоріжжя, "Славутич Арена"

Головний арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Зоря, незважаючи на усі геройства у кваліфікації Ліги Європи, так і не змогла пробитися до групового етапу єврокубків. Таким чином, луганці болісно розплатилися за втрату бронзи у минулому сезоні та другорядне відношення до старту цьогорічного – вони залишились без важливих преміальних від УЄФА та відстали від Олександрії на загрозливі п'ять очок. Ще одне четверте місце клуб не може допустити, тому "мужики" забов'язані брати очки у всіх матчах без виключення. Поки що зі столицею у них все йшло непогано – у попередньому турі вони розгромили Арсенал-Київ (0:5), а у минулому сезоні розкатали 4:4 з Динамо вдома та поступилися з рахунком 3:2 на виїзді. Правда, останні дві зустрічі проти "біло-синіх" були програні "в одну калітку", однак сьогодні луганці виглядають на порядок сильнішими.

Вернидуб: 4:4 проти Динамо неможливо забути, але зараз нас чекає складніший поєдинок

Зоря на старті поточного сезону виглядає сильнішою за саму себе на старті попереднього

Підопічні Олександра Хацкевича також провалилося у кваліфікації, безапеляційно поступившись Аяксу й вилетівши з ЛЧ. Втім, якщо Зоря після свого фіаско розізлилася й винесла аутсайдера, то Динамо впало у психологічну яму й програло у рідних стінах Карпатам – у більшості та всуху. Поразка була настільки болючою, що Олександр Хацкевич обмовився щодо своєї відставки, а Віктор Циганков ледь не плакав – втім, перший таки залишився на своєму посту, а другий дуже швидко став героєм збірної. Сьогодні обидва повертаються до клубного футболу з однією задачею – змити з себе ганьбу, перемогти Зорю й повернутись у гонитву за чемпіонством. Ще одна осічка дозволить "гірникам" відірватися на шість очок, що навіть за умов матчу киян у запасі для УПЛ забагато.

Суркіс: 5-6 років тому я б вже прибрав головного тренера, але Хацкевичу потрібно дати шанс

Статистика протистояння та цікаві факти

1. Зоря та Динамо у чемпіонаті провели між собою 38 матчів, з яких 26 виграли кияни, 8 завершились внічию й лише у чотирьох іграх перемогу святкували луганці.

2. Загальний рахунок протистояння між Зорею та Динамо у чемпіонаті – 25:80 на користь "біло-синіх".

3. Найбільш результативний матч між Зорею та Динамо був зіграний у першому колі минулого сезону. Тоді у Запоріжжі команди розписали феєричну нічию – 4:4.

4. Найбільша перемога Зорі над Динамо була зафіксована у сезоні 2013/2014 – тоді у першому колі на стадіоні "Авангард" луганці розбили киян з рахунком 2:0. Найбільша перемога Динамо над Зорею – 6:1 у Києві в сезоні 2011/2012 та 0:5 у Луганську в сезоні 2012/2013.

5. Найкращими бомбардирами протистояння, які досі грають у зазначених клубах, є Ігор Харатін та Євген Опанасенко (по два голи), а також Денис Гармаш та Беньямін Вербіч (чотири та три голи відповідно).

6. В останніх шести домашніх поєдинках проти Динамо Зоря тричі зіграла внічию та тричі програла з різницею лише в один м'яч.

Алієв: Ми з Мілевським в 19 років робили свою справу, а зараз рівень гравців Динамо дуже слабкий

Кадрова ситуація

В обох команд складна кадрова ситуація. Зорі точно не допоможуть Богдан Лєднєв, Олександр Тимчик та Богдан Михайліченко, які належать Динамо й за умовами оренди не можуть приймати участь у матчах проти киян. Крім того, у загальній групі не тренувались Максим Луньов та Артем Гордієнко, які відновлюються після нещодавніх травм. Натомість, після довгого простою до роботи з командою повернувся Артем Громов.

Участь Кадара, Кендзьори та Піваріча у матчі проти Зорі знаходиться під питанням

Сідклей: Зробимо все можливе, щоб реабілітуватися за попередні поразки

Динамо також не залишилось без проблем. "Біло-сині" не зможуть сподіватися на Артема Бєсєдіна, хоча той пообіцяв відновитись до матчу проти Астани. Крім того, у індивідуальному порядку тренувалися Тамаш Кадар, Йосип Піваріч і Томаш Кендзьора – їх участь у грі знаходиться під великим сумнівом. Дискваліфікованих у складі обох колективів немає.

Орієнтовні склади на матч Зоря – Динамо

Зоря: Махарадзе, Чеберко, Сваток, Вернидуб, Каменюка, Сілас, Харатін, Рафаель, Хомченовський, Караваєв, Громов

Динамо: Бойко, Миколенко, Кадар, Бурда, Морозюк, Буяльський, Сидорчук, Вербіч, Шепелєв, Циганков, Супряга

Прогнози Футбол 24 – 1:2

Зоря класно виглядала в останніх матчах. Виключенням став поєдинок проти Десни, але там грав найближчий резерв – в цілому ж "мужики" демонстрували дуже солідний рівень футболу. Крім того, клуб орендував форварда із лісабонського Спортінга, що в теорії має вирішити проблему накінечника атак. Коли у луганців є класний нападник, то у них завжди все класно – питання лише у тому, чи готовий він грати. Втім, навіть його наявність і традиційно потужна самовіддача у матчі з Динамо нічого Зорі не гарантує, адже втрата відразу п'яти важливих (якщо не ключових) виконавців – це занадто.

Динамо Київ – фаворит матчу проти Зорі

Підопічні Олександра Хацкевича важко перенесли фіаско з Карпатами – Сергій Сидорчук переживає через нього навіть зараз. Втім, в цьому і полягає головна небезпека динамівців, які прибиті до стінки й заведені на перемогу за будь-яку ціну – на відміну від суперника, який після поразки Олександрії Шахтарю може дозволити собі що завгодно. Крім того, ще одну невдачу киянам не вибачать не тільки вболівальники, а й тренери збірної, в якій уже зараз починають ігнорувати "біло-синіх". Зрештою, й у турнірному плані Динамо може втратити об'єктивно більше – Зоря завжди може відіграти гандикап своїх конкурентів, а от шанс нівелювати відставання від Шахтаря у шість очок може випасти аж у наступному сезоні.

Вірт: Осічка Динамо в матчі проти Зорі може серйозно відгукнутися

Словом, кияни мають вищий клас, кращий склад та більшу мотивацію, тому не називати їх фаворитами важко. Динамо має виграти у Зорі – принаймні, на папері у них для цього є все.

Михайло Юхименко, Футбол 24