УКР РУС

Зоря – Шахтар: жовті картки, вилучення і непризначений пенальті

2 квітня 2018 Читать на русском

Комітет арбітрів ФФУ склав звіт про рішення суддів у матчі 25-го туру УПЛ Зоря – Шахтар (0:3).

На шостій хвилині матчу після удару Фреда, м'яч влучив у руку Сватку. Судді трактують цей епізод як ненавмисна гра рукою.

"Фред потужно спрямовує м’яч у штрафну площу, який в польоті стикається із футболістом Сватком – він влучає спочатку у тулуб, а потім – в руку, що знаходиться в природньому положенні і не створює навмисних перешкод. Тому гру арбітром було продовжено правильно і в цьому випадку немає потреби у призначенні одинадцятиметрового", – пояснили на сайті Комітету арбітрів ФФУ.

Маріуполь – Динамо: про гол із офсайду та гру рукою в штрафному майданчику

На 88-ій хвилині відбулося видалення крайнього захисника Опанасенка за грубу гру, здійснену в боротьбі з Бутком.

"Було винесено правильно пряму червону картку за порушення, скоєне в агресивній манері (агресивна поведінка) проти футболіста Бутка. Футболіст грає прямою високо піднятою ногою в обличчя суперника і цим скоює серйозне ігрове порушення, що має ознаки агресивної поведінки", – додають на сайті.

Шахтар розгромив Зорю в Запоріжжі: огляд матчу

Вже у додатковий час між футболістами виникли сутички. Комітет рефері вважає, що справедливо отримали покарання Хочолава й Іурі у вигляді жовтих карток. Першочергово, щоби "погасити" ситуацію.

"На Іурі відбувається звичайне порушення з боку Фреда. Арбітр фіксує порушення на користь бразильця, але виникає масова конфронтація і арбітр правильно виносить попередження гравцю Хочолаві та Іурі, погасивши цим ситуацію", – інформує Комітет арбітрів ФФУ.

6 головних підсумків гри збірної України в товариських матчах проти Саудівської Аравії та Японії