УКР РУС

"Зоря" - "Металіст". Анонс

8 квітня 2011

"Металіст" проекзаменує "Зорю".

24 тур. 08.04.2011. 16.00. Луганськ, ст. "Авангард". Пряма трансляція на каналі "Футбол", текстова трансляція на нашому сайті.

В поєдинку минулого туру луганчани на виїзді зіграли внічию 0:0 з "Таврією", в результаті чого опустилися на одну сходинку. Обігнала у турнірці команду Чанцева полтавська "Ворскла", які у своїй зустрічі, на відміну від "Зорі" здобули три очки. Проте, незважаючи на втрату однієї сходинки, луганчани можуть сміливо записувати собі в актив не лише здобуте у Сімферополі очко, але й всю весняну частину чемпіонату. Адже "Зоря", яка ще восени бовталася на дні турнірної таблиці, у весняній частині сезону здобувала очки у кожному матчі. Але тепер на підопічних Чанцева очікує найважчий суперник після відновлення чемпіонату - харківський "Металіст".

Команда Мирона Маркевича також не зазнала наразі жодної поразки навесні, проте це навряд чи радує вболівальників клубу, адже в чотирьох матчах - лише одна перемога. І це не є хорошим результатом, якщо зважати на той факт, що "Металіст" задекларував боротьбу за зону Ліги чемпіонів уже у цьому сезоні. З такими "звитягами" може й третя сходинка вислизнути з рук - і тоді сезон взагалі можна буде вважати провальним. Проте керівництво та футболісти харківського клубу не втрачають надії все ж наступної осені зіграти саме у Лізі чемпіонів. Так, зокрема, головний бомбардир команди Марко Девіч у своєму коментарі зазначив, що за друге місце "Металіст" боротиметься до кінця. Крига у харківської команди скресла у поєдинку минулого туру, коли "Металіста" здобув свою першу перемогу у другій частині сезону. І нехай підопічні Маркевича перемогли абсолютного аутсайдера і без п'яти хвилин учасника першої ліги запорізький "Металург", проте у психологічному плані цю перемогу переоцінити важко.

У Луганськ "Металіст" їде у статусі фаворита, але легкої прогулянки для підопічних Маркевича, звісно ж, не буде. Востеннє луганська команда втрачала очки на власному полі ще у матчі з "Шахтарем" у 2010 році. До речі, статус господаря поля, схоже, допоміг перемогти луганчанам у доволі рівному двобої із "Оболонню", який відбувся на донецькому РСК "Олімпійський".

Дискваліфікованих немає.

Поєдинок першого кола: "Металіст" - "Зоря" - 3:0 (Валяєв, 40, Воробей, 44, Хав'єр, 82)

Найпопулярніший прогноз вболівальників - 0:2

Прогноз від "Футбол 24" - 1:2.