УКР РУС

Зоря – Львів та ще два матчі УПЛ. Анонс

30 вересня 2018 Читать на русском

В рамках 10-го туру УПЛ Зоря приймає Львів, Десна зіграє проти Ворскли, а Чорноморець зустрінеться з Маріуполем.

Зоря – Львів

30 вересня, 17:00, Запоріжжя, "Славутич Арена"

Головний арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари)

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Зоря у попередньому турі провела важкий матч проти Ворскли, в якому була дуже близької до нічиї. На жаль для луганців, автогол Прийми зруйнував надії "чорно-білих", але саме перемога ворсклян була більш справедливою в тому матчі – навіть на фоні досить непоганої гри "мужиків". Звісно, підопічні Юрія Вернидуба тепер повинні реабілітовуватись – тим більше, коли Ворскла втекла на три очки вперед, а Олександрія на всі сім. Досвід кваліфікації Ліги Європи ще не встиг вивітритись з голови, тому бронзові медалі для Зорі мають критично важливе значення – а значить, Львів потрібно буде перемагати за будь-яких умов.

Статистика протистояння Зорі проти Львова
Всього:
2 матчі, 0 перемог Зорі, 1 нічия, 1 перемога Львова. Різниця м’ячів – 2:4.
У Прем’єр-лізі: 2 матчі (+0, =1, -1, 2:4)

Бакалов: Зоря – фаворит, але Львів гнутиме свою лінію

Львів'яни під керівництвом Юрія Бакалова нарешті знайшли себе, набравши гарний хід, в останніх п'яти матчах програвши лише Шахтарю. Втім, перемога поки що була лише одна – над Чорноморцем у Одесі. Команда забиває в кожному матчі та вміє вигризати очки, що продемонструвала гра в Маріуполі, однак може їх і губити – Олександрія, яка відігралася у Львові після 2:0, підтвердить. Загалом же Львів справляє приємне враження – це кусючий бойовитий колектив з гарним підбором виконавців, який може відбирати очки майже у всіх команд чемпіонату, крім, хіба що, Шахтаря. Якщо Зоря не налаштується на "міщан" як слід, то може за це серйозно поплатитись.

"Родзинки" матчу
– Безпрограшна рекордна серія Львова триває в чемпіонатах 4 гри: перемога та три нічиї.
– Гольова серія Бруну зі Львова триває 4 матчі (4 голи).

Кадрова ситуація Зорі виглядає не дуже гарно. З дискваліфікації повернувся Владислав Кабаєв, однак під питанням знаходиться участь у матчі Артема Гордієнка, Максима Луньова та Дмитра Хомченовського, які через травми пропускали минулий тур. Щодо Львова, то тут ситуація не краща: Максим Каленчук пропустить гру через перебір карток, а Вадим Парамонов та Сергій Воронін продовжують відновлення від пошкоджень. Втім, є й хороші новини – до тренувань повернувся захисник Сергій Борзенко.

Орієнтовні склади на матч Зоря – Львів

Зоря: Махарадзе – Тимчик, Сваток, Вернидуб, Михайліченко – Сілас, Харатін – Караваєв, Лєднєв, Громов – Рафаель

Львів: Бандура – Адамюк, Мартан, Голіков, Путраш – Западня, Жонатан – Сабіно, Тейлор, Аугусто – Бруно.

Прогноз Футбол 24 – 2:2

Десна – Ворскла

30 вересня, 14:00, Чернігів, стадіон ім. Юрія Гагаріна

Головний арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Десна у минулому турі потрапила під вмотивований динамівський танк, який чавив чернігівців майже всі 90 хвилин, розгромивши з рахунком 4:0. Навряд чи можна критикувати команду за такий результат у Києві, однак з Ворсклою на рідному стадіоні "сіверяни" повинні набирати очки – звісно, якщо вони бажають грати у першій шістці. Підопічні Олександра Рябоконя, в принципі, вже розкочегарились: в останніх п'яти матчах вони виграли тричі, прорвавшись в 1/8 фіналу Кубка й здобувши першу домашню перемогу. Ворскла, звісно ж, не херсонський Кристал, але фізична й психологічна втома у її гравців має бути присутня, тож чіплятись за очки швидка та агресивна Десна просто забов'язана.

Статистика протистояння Десни проти Ворскли
Всього: 7 матчів, 1 перемога Десни, 1 нічия, 5 перемог Ворскли. Різниця м’ячів – 5:8.
У Прем’єр-лізі: раніше не зустрічалися.

Рябоконь: Стиль Ворскли може подобатись або ні, але він приносить результат

Полтавці набрали просто феноменальній хід, здобувши перемоги в чотирьох з п'яти останніх турів в УПЛ та стрибнувши вище голови в Лізі Європи. Щоправда, у трьох з них Ворскла грала вдома, набираючи очки за однаковим сценарієм: вихід уперед, пропущений гол та автогол суперника на останніх хвилинах зустрічі. Такому фарту можна лише заздрити, але везіння характерне тим, хто везе – і "зелено-білі" на свої перемоги напрацьовувували. Питання лише в тому, чи вистачить у підопічних Василя Сачка сил, адже вони провели дуже потужний відрізок зі значними емоційним витратами. Якщо з цим будуть проблеми, то в Чернігові переможна хода Ворскли цілком може й закінчитись – дану команду з наскоку не переграєш.

"Родзинки" матчу
– Гравці Ворскли можуть забити 300-й гостьовий гол у Прем’єр-лізі.
– Олександр Ковпак з Десни може забити 75-й гол у чемпіонатах.

Кадрова ситуація Десни стабільна – ні травмованих, ні дискваліфікованих. Відзначити можна хіба що втрату Олександра Головка, з яким клуб припинив співпрацю. У Ворскли справи не гірші, адже від травм відновились Олександр Чижов та Артем Габелок, а дисциплінарні санкції команду не зачепили.

Орієнтовні склади на матч Десна – Ворскла

Десна: Паст – Д. Фаворов, Гітченко, Братков, Люлька– Коберідзе, Огиря – Старенький, Мостовий, Хльобас – Безбородько

Ворскла: Шуст – Пердута, Чижов, Даллку, Артур – Чеснаков, Шарпар – Кадимян, Кулач, Ребенок – Коломоєць

Прогноз Футбол 24 – 1:1

Чорноморець – Маріуполь

30 вересня, 17:00, Одеса, стадіон "Чорноморець"

Головний арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Чономорець після бадьорого початку досить прогнозовано почав пробуксовку, не вигравши у жодному з п'яти останніх турів та програвши три з них. Втім, у кожному з них одесити виглядали дуже бойовито, поступаючись або мінімально, або через прикрі автоголи, або Шахтарю. Те, що результати "моряків" формують оманливе враження, демонструє матч проти Динамо в шостому турі, в якому вони на рідному полі вирвали нічию. Підопічні Ангєла Червєнкова залишаються вельми перспективним колективом, який рано чи пізно знову почне набирати очки (в Кубку він вже здобув першу перемогу). Чому б не почати з Маріуполя?

Статистика протистояння Чорноморця проти Маріуполя
Всього:
30 матчів, 10 перемог Чорноморця, 7 нічиїх, 13 перемог Маріуполя, різниця м’ячів – 35:45.
У Прем’єр-лізі: 28 матчів (+9, =7, -12, 30:43)

"Повернення у Шахтар стало психологічним ударом". Руслан Фомін цілить у збірну України і штампує голи за Маріуполь

Азовці посеред тижня змушені були грати перенесений матч 4-го туру проти Динамо. В цілому, вони продемонстрували досить непоганий рівень гри й могли забити хоча б один гол – втім, кияни продемонстрували рівень повище і забили два. Якщо ж забути про мідвік, то тут у Маріуполя все непогано: в останніх чотирьох турах команда набрала сім очок та забила шість м'ячів, впевнено прибивши такі колективи, як Олімпік та Олександрію – not bad, як говориться. В зустрічах проти команд свого рангу Маріуполь зараз грає непогано, тож в Одесі він цілком може розраховувати на позитивний результат.

"Родзинки" матчу:
– Безпрограшна домашня серія Чорноморця проти Маріуполя у чемпіонатах триває 8 ігор: 4 перемоги та 4 нічиї.
– Маріуполь не пропускає голів від Чорноморця впродовж 329-ти хвилин.

Кадрова ситуація команд виглядає непогано – особливо у Чорноморця, склад якого уникнув травм чи дискваліфікацій. Більше того: одесити підсилили його талановитим нідерландським вінгером Робертом Мютцером, який у другому дивізіоні датського чемпіонату забив 12 голів у 35 матчах. Щодо Маріуполя, то тут є лише одна значна втрата – через перебір карток гру пропустить основний захисник Олексій Биков.

Орієнтовні склади на матч Чорноморець – Маріуполь

Чорноморець: Литовченко – Романюк, Рижук, Остапенко, Трубочкін– Савченко, Смірнов – Леонов, Бабенко, Чорній – Діденко

Маруполь: Гальчук – Тищенко, Яворський, Білий, Демірі – Ігнатенко, Федорчук – Чурко, Мишньов, Зубков – Фомін

Прогноз Футбол 24 – 1:1