УКР РУС

Знаменитий захисник Манчестер Сіті організовує шалений веломарафон, щоб зібрати гроші для українців

17 травня 2022 Читать на русском

Колишній захисник Манчестер Сіті, Евертона, Портсмута, Ньюкасла та Борнмута Сільвен Дістен прагне допомогти Україні під час війни з окупантами.

Дістен вирішив організувати веломарафон. Він з друзями планує проїхати від Сандбакс на півдні Англії до французького Сен-Тропе на березі Середземного моря. Спершу поромом, потім велосипедом. Маршрут розрахований на 10 днів та 1300 кілометрів.

Легендарний Еффенберг продає футболку з підписом – гроші з аукціону підуть на допомогу України

Мета марафону – зібрати гроші для допомоги українцям, які постраждали від війни з Росією. Кошти будуть спрямовані в британський Комітет з надзвичайних ситуацій, який надає українським біженцям притулки, медичну допомогу та харчування.

"Ми вже маємо чудові результати. Марафон ще не розпочався, а пожертви складають 15 тисяч фунтів. Це все набрало значно більшого масштабу, ніж ми очікували. Нам потрібна максимальна підтримка.

Коли включаєш телевізор – там жахливі кадри з України. У кожного з нас є сім'я, тому боляче дивитися, як розлучають сім'ї в Україні. Ми відчуваємо, що можемо допомогти. Чому не спробувати?" – сказав Дістен в інтерв'ю офіційному сайту Борнмута.

44-річний Сільвен пояснює, що захопився велосипедом після завершення кар'єри. Дістен провів понад 450 матчів в АПЛ. Більшість за Манчестер Сіті та Евертон. Француз навіть ставав найкращим гравцем Сіті у сезоні-2002/03.

Росія напала на Україну: Мессі зіграє для українців, Поворознюк має шокуючу правду для Зеленського (LIVE)