УКР РУС

ЗМІ: Формат УПЛ не буде визначено до липня

25 червня 2014 Читать на русском

Футбольний сезон в Україні має стартувати вже через місяць, але досі невідомо в якому форматі і скільки команд будуть грати в ЧУ. Нема і календаря змагань.

Наразі встановлені лише дати: на 22 липня у Львові запланований матч за Суперкубок між "Шахтарем" і "Динамо", а на 26 липня - базовий день першого туру чемпіонату.

Швидше за все, до липня питання формату ЧУ офіційно так вирішено і не буде. Справа в тому, що затвердити кількість учасників змагань повинні на загальних зборах клубів ПЛ. Після чого остаточне слово залишиться за виконкомом ФФУ.

Прем'єр-ліга назбирала 15 команд для турніру, включаючи "Севастополь" і що донецький "Олімпік". Проблемою стала відмова "Олександрії" підвищуватись в класі, посилаючись на нестабільну ситуацію в бізнесі. Власниками клубів УПЛ було вирішено взяти паузу і до 23 червня знайти 16-у команду, але термін пройшов, а охочого виступати в ПЛ клубу не з'явилося.

Тим часом комітет з атестації футбольних клубів дав добро на участь в турнірі 17 командам, в цей список увійшла ще й третя команда першої ліги - алчевська "Сталь", якій запропонували замінити "Олександрію". У клубі підтверджують, що дійсно розглядають можливість виступу в ПЛ. Але вчора "Сталь" остаточного рішення так і не прийняла.

Також стало відомо, що пару днів паузи попросив "Севастополь", щоб знайти варіанти вирішення питання своєї участі в ПЛ. Теоретично може скластися ситуація, коли "Сталь" все ж погодиться грати в ПЛ, а "Севастополь" відмовиться.

Відзначимо, що в цьому сезоні клубу необхідно ще й надати фінансові гарантії, завірені банком, у розмірі $ 5 мільйонів.