УКР РУС

Зірка зіграла внічию з Десною у першому перехідному матчі УПЛ

23 травня 2018 Читать на русском

Матч у Кропивницькому, не дивлячись на два голи, переможця не виявив, тож доля прописки в УПЛ буде вирішена у Чернігові.

Матч почався для Зірки не дуже вдало, адже Гедж уже на другій хвилині отримав пошкодження у боротьбі та покинув поле на 30-й. Тим не менш, на активності господарів це особливо не сказалося – вони були швидші й більш ініціативні, однак при цьому досить банальними. Більшість атак Зірки у першому таймі були пов'язані з фланговими прострілами, які легко перехоплювалися захисниками Десни. Найбільш гострим був Чичиков, який двічі виходив під кутом віч-на-віч і пробивав повз дальній кут.

Десна, тим часом, обтесалася й поступово вирівняла гру, а на 32-й хвилині несподівано вийшла вперед після шикарного кроссу Мостового прямо на голову Волкову, який опинився між центрбеками й пробив точно в кут – 1:0.

Десна тут же могла й пропустити після обрізки Головка, однак Чичиков тоді вибачив гостей, пробивши повз ворота. Десна, в свою чергу, ледь не подвоїла перевагу наприкінці першого тайму, але прямий удар Волкова з правого флангу прийшовся у стійку!

На другий тайм Роман Монарьов змінив голкіпера, а Зірка почала грати швидше й агресивніше. Особливо активними виглядали Чичиков та Білоног. Їм не вистачало гостроти, однак вони раз за разом обігрували на швидкості гравців Десни, які вже віддали ініціативу остаточно. Показовий момент відбувся на 63-й хвилині: шикарна атака Десни не була підтримана з флангів, хоча Філіпов на це дуже сподівався, тому що опинившись перед захисниками, замість удару чи обіграшу віддав вліво – де нікого не було.

Зрештою, за таку безініціативність Десна була покарана. На 77-й хвилині у штрафний Десни пройшов лонгболл, який вдалося винести. Однак, підбирання було за господарями, і м'яч опинився на фланзі у Чичикова, який на ривку обіграв двох захисників та пробив з меж штрафного у дальній кут. М'яч, можливо, летів неточно, але сильно, тому зрізка Фаворова пройшла точно у ворота Десни – 1:1.

Через кілька хвилин Петров міг вивести Зірку вперед, але його вихід віч-на-віч завершився лише невдалим кутовим. Втім, гості також були близькими до перемоги – Банасевич, який вишов на заміну, на останніх хвилинах виходив віч-на-віч після контратаки 2 в 2 та обіграшу Маткобожика, однак голкіпер Льопка врятував кропивничан.

Фінальний свисток зафіксував бойову нічию, яка влаштовує Десну, яка 27 травня прийме Зірку за рідних трибун.

Чемпіонат України, плей-офф за прописку в УПЛ, 1-й матч

Зірка Десна 1:1

Голи: Фаворов, 77 (автогол) – Волков, 32