УКР РУС

"Зірка" впевнено перемогла "Ворсклу"

16 жовтня 2016 Читать на русском

У 11 турі УПЛ "Зірка", граючи вдома, подужала команду Сачка – 2:0.

За господарів забивали Мойя та Попов.

У день матчу "Зірка" святкувала ювілей. Цитуємо сайт клубу з Кропивницького: "Сьогодні, 16 жовтня, виповнюється 105 років футбольному клубу "Зірка". Саме 16 жовтня 1911 року, коли футбольний гурток заводу "Ельворті" переграв команду першої місцевої чоловічої гімназії з рахунком 4:1, вважається днем заснування нашого футбольного клубу". Такий фактор слугував допоміжним чинником, аби перемогти полтавчан.

Василь Сачко вирішив зі стартових хвилин зіграти в два нападники: попереду в гостей діяли Коломоєць та Хльобас. До слова, капітанив у "Ворскли" Сергій Сімінін.

"Зелено-білі" розпочали активніше. Вже на 4 хвилині Коломоєць після подачі від Бартуловіча не влучив у дальній кут. На 13 хвилині суперники обмінялися гострими моментами: Дитятьєв поцілив у поперечину, а Перейра класно пробив головою, але не менш класно зіграв Богдан Шуст.

На 50 хвилині Щедрий з правого флангу прострілив на вільного Мойю (палкий привіт захисникам Полтави). Форвард з Коста-Рики як слід не влучив по м’ячу, але все-таки забив – 1:0! Після цього "Ворскла" могла зрівняти рахунок, проте Коломоєць, як і з "Локомотивою", "запоров" шикарний момент. "Зірка" відповіла вбивчим моментом Фаворова – мимо стійки!

На 78 Роман Попов, тільки-но вийшовши на поле, першим дотиком перекинув Шуста – 2:0! Дещо схоже нещодавно Опанасенко забивав столичному "Динамо". На останніх кілька хвилин матчу Даріо Друді випустив молодого захисника Олександра Маткобожика, що є уродженцем Волині.

Отож, "Зірка" перемагає та набирає 11 балів. Нагадаємо, що до сьогодні востаннє "Зірка" перемагала "Ворсклу" далекого 1998 року завдяки м’ячеві Олександра Білозерського. Полтавчани зазнають четвертої поразки поспіль, маючи в активі 12 пунктів.

У наступному, 12 турі, "Зірка" гратиме проти "Шахтаря", "Ворскла" – проти "Чорноморця".

Чемпіонат України, 11 тур

"Зірка" – "Ворскла" – 2:0

Голи: Мойя, 50, Попов, 78