УКР РУС

Зіпсута картина Леонардо. Серія А. 21 тур. Підсумки

25 січня 2011

21 тур став багатим на несподіванки. Зокрема, першої поразки на чолі "Інтера" зазнав Леонардо.

 

Кривдником міланців став “Удінезе”, який переміг — 3:1. Саме поєдинок “Удінезе” - “Інтер” не лише через несподіваний результат, але й через саму  гру команд, можна назвати матчем туру.

 

Хоча розпочиналося все для гостей досить непогано. Вже на 16-ій хвилині Станковіч вивів “Інтер” вперед.

Проте не минуло й десяти хвилин, як попереду був “Удінезе”. Спочатку Сапата зрівняв рахунок,

а пізніше ді Натале схилив шальки терезів на користь своєї команди — 2:1. Причому він так майстерно виконав штрафний, що саме цей удар ді Натале і став найкращим голом у турі.

“Інтер” пішов відіграватися, але гравці “Удінезе” у цьому матчі діяли майже бездоганно, а коли на 69-ій хвилині Доміцці збільшив перевагу у рахунку, то стало зрозуміло, що Леонардо зазнає своєї першої поразки біля керма “Інтера”. Так і сталося.

“Нерро-адзуррі” активізувалися лише в останній десятихвилинці, та відквитати бодай один м’яч не змогли.

 

“Інтер” поступився не через те, що у нього було менше бажання перемогти, просто гравці “Удінезе” не дозволяли супернику входити у власний карний майданчик, а натомість в атаці діяли неординарно, були швидшими за суперника і демонстрували чудове взаєморозуміння. Якщо “Удінезе” в такому стилі і далі буде продовжувати грати, то ще неодноразово ставатиме у нашому рейтингу командою туру.

 

Одразу декілька номінантів наших підсумків назбиралося посеред учасників матчу “Болонья” - “Лаціо”. Поразка “Лаціо” теж стала сенсаційною, однак не такою, як програш “Інтера”. Хоча і рахунок, і розвиток подій у цьому матчі, дещо нагадують попередній. Тут також “Лаціо” вийшов вперед в дебюті матчу та ще у першому таймі “Болонья” була попереду.

Другий гол, як зрештою і третій на 90-ій хвилині, забив Марко ді Вайо. Та й взагалі у цьому матчі він був диригентом атак своєї команди і змушував помилятися, впадати у паніку та відчай гравців “Лаціо”, через що і став героєм туру.

Найбільш слабкі нерви виявилися у Мауро Сарате, який розпочав бійку ще під час матчу, а завершив її поза межами поля після його закінчення.

Бійка за участю Сарате поза сумнівом стала скандалом туру, а її винуватець отримав три матчі вимушеного відпочинку через дискваліфікацію.

А камбек туру відбувся у матчі “Мілан” - “Чезена” - 2:0. Саме з таким рахунком “россо-неррі” поступилися у першому колі чемпіонату, тож тепер відновили статус-кво.

Хоча у стартові хвилини “Чезена” і могла вийти вперед, проте своїх нагод реалізувати не змогла. Як це робиться їй продемонстрували господарі, хоча автором першого голу “Мілану” став все ж таки гравець команди гостей Максіміліано Пеллегріно, який відправив м’яча у власні ворота.

 

Розчарування туру трапилося у грі “Сампдорія” - “Ювентус”. Від цього матчу очікували якщо й не параду голів (хоча насправді очікували, адже попереднє їхнє протистояння закінчилося з великим рахунком — 3:3), то принаймні цікавої і напруженої боротьби. Гравці “Юве” були блідою тінню самих себе, до того ж футболісти обох команд, схоже, забули як правильно грати у футбол — четверо гравців через травми були змушені завершити матч достроково.

 

Ще одна подія, яку не можна оминути увагою, дебют на тренерському містку “Катанії” Дієго Сімеоне. І хоча колишній гравець “Лаціо” та “Інтера” свою тренерську кар’єру розпочав з поразки від “Парми”, проте після поєдинку усім розповідав, що дуже задоволений тим, що повернувся в Італію, а зокрема у Серію А.