УКР РУС

Зінченко в 25 турі АПЛ: потрапляння в символічну збірну від Squawka та ідентичні оцінки від авторитетних ЗМІ

1 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Український хавбек Олександр Зінченко отримав хороші оцінки від провідних ЗМІ за гру в матчі Манчестер Сіті – Вест Бромвіч.

Манчестер Сіті легко переміг Вест Бромвіч, а Олександр Зінченко провів чудовий матч після повернення в основний склад. Авторитетний портал WhoScored, орієнтуючись на статистичні дані, високо оцінив гру українця у звітному поєдинку. 7,7 – п'ятий результат в команді.

Зінченко у матчі проти Вест Бромвіча: висока оцінка від Whoscored та відео всіх дій українця

Провідні англійські і не лише видання, у свою чергу, не виділяли Олександра серед партнерів. Sky Sports, Manchester Evening News і ESPN дружньо поставили 21-річному футболісту 7 балів (з 10). У той же час деякі гравці Манчестер Сіті отримали 8 і навіть 9 балів.

За визначенням ESPN, Зінченко, як і Вокер, більше діяв в атаці, ніж в обороні. Зміщувався в середину поля для взаємодії з Фернандінью, а також вмикався по лівому флангу. Під час розіграшів кутових він шукав можливості для ударів, відходячи в тінь у центральній зоні.

Потрапляння в символічну збірну

Аналітичний сайт Squawka склав символічну збірну 25 туру АПЛ. В одинадцятку найкращих потрапив наш співвітчизник – Зінченка визнали найкращим лівим захисником туру.

Символічна збірна 25 туру АПЛ від Squawka

Squawka акцентує увагу на тому, що Олександр проти Вест Бромвіча виглядав комфортно, хоч і знову зіграв на нерідній позиції. Автор статті припускає, що Пеп Гвардіола, можливо, знайшов в особі українця нову зірку, адже номінального фулбека Даніло тримає на лаві запасних.

В якості ключового статистичного показника наводиться такий факт: Зінченко в цьому турі здійснив більше успішних відборів м'яча, ніж будь-який захисник АПЛ – 4.

Головко: Зінченко буде затребуваним і в молодіжній, і в національній збірній