УКР РУС

Атлетік розгромив Вальядолід і повернувся в зону ЛЧ, Жирона впевнено перемогла Ельче

8 листопада 2022 Читать на русском

У вівторок в 14-му турі Ла Ліги було проведено два матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 14-й тур

Ельче – Жирона – 1:2

Голи: Лірола, 16 – Мартен, 39, Кастельянос, 66

Атлетік – Вальядолід – 3:0

Голи: Гурусета, 19, 51, Вівіан, 78

Ельче у домашньому матчі з Жироною намагався здобути першу перемогу в сезоні. Щоправда, з нинішніми каталонцями зробити це було важко – за останні три тури вони відібрали очки у Осасуни й Реала, здолавши Атлетік. І все одно команда з Аліканте дала бій, двічі влучивши у каркас воріт і відкривши рахунок на 16-й хвилині.

Озброєні фанати Барселони напали на суперників – є постраждалі

Тим не менш, Жирона знову взяла своє. Гості завдали 20 ударів, награли на понад 2,5 очікуваних голи й реалізували свої моменти. На 39-й хвилині Мартен, який вийшов на заміну, зрівняв рахунок, а в середині другого тайму Кастельянос забив другий м'яч. Рахунок міг бути й більшим, однак Ромеу влучив у поперечку, а Стуані з трьох метрів пробив паралельно воротам. У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Жирони з рахунком 1:2.

Атлетік завдяки одночасному фіаско Атлетіко, Севільї й Бетіса отримав змогу повернутись у зону ЛЧ. Для цього на Сан Мамесі необхідно було обіграти Вальядолід – і баски впорались з цим завданням на відмінно. Як і очікувалось, вони віддали м'яч, розірвавши суперника на контратаках.

"Леви" провели 19 ударів (проти 7 у гостей), створивши 4 явних гольових нагоди й награвши на понад 2 очікуваних голи. Цього вистачило для розгрому. Рахунок на 19-й хвилині відкрив Гурусета, який зіграв на добиванні після свого ж пострілу з меж штрафного. На старті другого тайму він оформив дубль, а добити Вальядолід вдалося Вівіану – він замкнув подачу з кутового ударом головою під поперечину. 3:0.

Атлетік святкував перемогу і вийшов на четверту позицію, а Гурусета вирвався у лідери Прімери за співвідношенням голів на хвилину. Горка забив п'ять разів за 179 хвилин, тобто його результативність становить 1 гол на 39,4 хв.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ