УКР РУС

Жирона програла Бетісу, але в Циганкова залишається шанс на єврокубки

28 травня 2023 Читать на русском

Жирона вдома поступилася Бетісу (1:2) в рамках 37 туру Прімери. Звіт про матч і гру Віктора Циганкова читайте на "Футбол 24".

Жирона веде боротьбу за єврокубки, але за три попередні тури набрала лише два очки. Сьогодні в гості приїхав Бетіс, який гарантував собі Лігу Європи. Андалусійці в першому таймі відіграли краще і створили чудовий момент – Айозе Перес мав виводити Бетіс вперед.

Мудрика на Циганкова – в Європі запропонували нестандартний обмін, промах сезону і найгірший трансфер в історії

Однак проти логіки гри першою забила Жирона. Гутьєррес пройшов по флангу, обігрався з Рейньєром та прицільно пробив. Бетіс зрівняв рахунок відразу по перерві. Циганков і Ко погано пресингували на фланзі, внаслідок чого Міранда знайшов пасом Каналеса, а той асистував Іглесіасу.

З хвилини 60-ї команди розкрили гру в обидві сторони, почали виникати моменти. Лопес, Мартінес і Кастельянос з вигідних позицій пробивали по воротах Бетіса, але Браво був на висоті. Краща реалізація принесла перемогу гостям. Іглесіас замкнув простріл Міранди, оформив дубль і встановив підсумковий рахунок.

Жирона програла та залишилася на 9 місці. Шанси на вихід в єврокубки залишається, адже конкуренти також програли: Атлетік поступився Ельче, а Осасуна – Хетафе. В останньому турі Жирона (49 очок) розіграє путівку в Лігу конференцій в очному матчі з Осасуною (50 очок). Поруч Більбао (50 очок), але в басків матч з Реалом.

Циганков традиційно вийшов у стартовому складі Жирони та провів на полі весь матч. Оскільки його команда більше захищалася, було мало шансів себе проявити. Найкраща можливість випала на останніх секундах, однак українець не встиг на скидку Кастельяноса – першим на м'ячі був Браво.

Віктор віддав лише два паси з гри в чужий штрафний майданчик, а загалом, не маючи варіантів, частіше пасував назад. З його закидання потужно приклався той же Кастельянос – вище воріт. Стандарти в українця не пішли, хоча одна з подач таки завершилася неточним ударом.

Двічі він непогано розібрався в оточенні трьох суперників, виграв половину дуелей і заробив штрафний. Лише одна з трьох спроб дриблінгу була вдалою, але було успішне відбирання. З таким доробком важко розраховувати на хороші оцінки статистичних порталів. SofaScore – 6.6, WhoScored – 6.5, FotMob – 6.7.