УКР РУС

Жіноча збірна України ефектно здолала Угорщину, не пустивши мадярок на ЧС-2023 – дебютний успіх екс-наставника Барселони

28 червня 2022 Читать на русском

Жіноча збірна України перемогла Угорщину в рамках 6-го туру кваліфікації на ЧС-2023. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

ЧС-2023 серед жінок, кваліфікація

Україна – Угорщина – 2:0

Голи: Кравець, 27, Овдійчук, 90

Ефектний гол закріпив перемогу жіночої збірної України – відеоогляд матчу проти Угорщини – 2:0

На звітний матч підопічні Луїса Кортеса виходили без турнірних завдань, адже уже втратили шанси вийти з групи. Колишній наставник Барселони все ще чекав на дебютну перемогу в офіційному матчі на чолі збірної України. Іспанець міг похизуватися лише тріумфом у товариському турнірі на турецьких зборах. Найкращому тренеру в жіночому футболі 2021 року нарешті вдалося виправити цю ситуацію.

Сьогодні Угорщині була потрібна виключно перемага. Будь-який інший результат залишав цю команду без плей-офф. Перше місце, яке виводить відразу на ЧС-2023, вже гарантувала собі Іспанія. Однак стартові хвилини мадярки провели в глухому захисті. Збірна України забрала м'яч під свій контроль й активно шукала шлях до воріт суперниць. Виходило, мусимо визнати, не дуже. Реальної загрози створити так і не вдалося.

Жіноча Ліга чемпіонів-2022/23: Житлобуд-2 дізнався суперників у першому раунді

Згодом гра стала рівною та в'язкою. Багато боротьби в центрі поля та поодинокі спроби організувати стрімкі контрвипади. В Угорщини моменти переважно виникали через провали в обороні українок. На щастя, з реалізацією не складалося. Справжнім двигуном нашої збірної була Ніколь Козлова. Саме її удар з-за меж штрафного був найгострішим моментом першої половини тайму. М'яч пролетів поруч зі стійкою. У такому темпі команди дограли до 27-ї хвилини, коли підопічні Луїса Кортеса заробили кутовий. Любов Шматко подала, а Дарія Кравець метрів з 11-ти влучно пробила над головою голкіперки Угорщини. 1:0.

До завершення першого тайму команди встигли обмінятися кількома моментами, але ми відзначимо наших дівчат. Зокрема, Ніколь Козлову, яка створила чудовий шанс подвоїти рахунок. Угорщині відверто пощастило, що ні удар, ні два поспіль добивання не стали результативними. Ну а ми повинні дякувати Катерині Самсон – блискучий сейв здійснила голкіперка після удару з близької відстані.

Після перерви збірна України виглядала ще впевненіше. Дівчата спокійно контролювали ситуацію, у мадярок не виходило нічого. Жодного підходу до наших воріт. А от "синьо-жовті" знову повинні були забивати. Ще одна подача з кутового, і знову била Кравець. Голкіперка перевела у поперечину і на куражі впоралася ще й з добиванням.

Угорщині так і не вдалося змінити ситуацію на полі. Швидше українки діяли як команда, якій обов'язково потрібно забивати ще. Зрештою, вони це зробили. Надія Панцулая вийшла на заміну і чи не першим дотиком відправила м'яч у сітку. Щоправда, перебуваючи у офсайді. Поляки, які приймали матч і організовували трансляцію, і тут знайшли можливість підтримати Україну. Редактори ще 5 хвилин тримали в титрі рахунок 2:0. Ольга Овдійчук вирішила довести, що це не помилка. Одна з найкращих футболісток нашої збірної також з'явилася на заміну й помітно пожвавила гру в атаці. На останній хвилині вона класно відклеїлася від захисниць і ефектно закріпила перемогу збірної України.

Відтак, Луїс Кортес вперше виграв офіційний матч на чолі "синьо-жовтих". Тепер у наших дівчат 7 набраних очок і дуже хороші шанси на підсумкове третє місце в групі. Угорщина офіційно втратила шанс на вихід із квартету. Завдяки Україні у плей-офф зіграє Шотландія.

Росія напала на Україну: Роналду молиться за мир, новий тренер Зорі, "дерусифікація" Челсі (LIVE)