УКР РУС

Жажа: Рикун хотів напитися зі мною, але "накидався" за двадцять хвилин

20 квітня 2021 Читать на русском

Колишній форвард харківського Металіста Жажа Коелью пригадав "грандіозну" пиятику з Олександром Рикуном, яка виявилась дуже нетривалою.

"Чи часто я пив з Рикуном? Одного разу вистачило. Двадцяти хвилин. Рікі на кожному тренуванні діставав Едмара: "Хочу напитися з Жажою".

"Атомна команда": Ярославський зізнався, хто з гравців Металіста найбільше потріпав йому нерви

Я був не проти, але поцікавився у Едмара, як ми будемо спілкуватися, якщо Ріки ні бум-бум англійською? Рікі це мало цікавило. "Ми не будемо говорити, ми будемо пити", – передав він через Едмара. Окей. Я купив віскі. Покликав Рікі до себе. Починаємо процес, він навіть трохи заговорив англійською. Якісь базові речі про футбол, атаки, передачі.

Так, як він п'є віскі, в Бразилії не п'ють. Рікі робить залпом три ковтки і потім запиває кока-колою. Коротше, минуло хвилин десять і Рікі вже в зюзю. Починає буянити. Я дзвоню Вадиму Комардіну (екс-начальнику селекції Металіста) і прошу його забрати. Весь цей процес тривав двадцять хвилин. Рікі не лише божественно грав, але й пив з натхненням", – розповів Жажа в інтерв'ю Валерію Пригорницькому.

Нагадаємо, Металіст купив Жажу у Хетафе за 500 тисяч євро у 2008 році, а продав за 4,2 млн у Трабзонспор в 2010-му. У 2013-му харків'яни повернули Коельо з Аль Ахлі за 2,5 млн, а у 2015-му спровадили в китайський Ліфань за 2 млн. Загалом Жажа зіграв за Металіст 99 матчів у всіх турнірах і забив 43 м'ячі.

Топ-10 Forbes, друзі з Росії, молода дружина і регбі: чим живе Олександр Ярославський