УКР РУС

Жах для Мхітаряна. "Борусія" - "Реал" - 2:0. ВІДЕО

8 квітня 2014 Читать на русском

У матчі-відповіді 1/4 фіналу ЛЧ дортмундська "Борусія" ледь не створила сенсацію, переконливо обігравши "Реал".

До початку поєдинку здавалося, що результат протистояння у столиці Іспанії (3:0) практично не залишає підопічним Клоппа шансів на підсумковий успіх. Однак, Дортмунд довів, що надія помирає останньою і боротися завжди потрібно до кінця.

Дебют поєдинку вийшов сірим та нудним. Команди здебільшого боролися за центр поля, не наближаючись до володінь голкіперів. Затишшя, як грім серед ясного неба, порушив пенальті на 17-й хвилині. Коентрау, виконуючи передачу з флангу, поцілив у руку Піщеку, і арбітр матчу Скоміна без вагань показав на "точку". Виконувати вирок "вершкові" делегували Ді Марію, м'яч після удару якого дістав у лівому від себе куті Вайденфеллер. Саме цей епізод і став переломним у зустрічі, адже "Борусія" повністю взяла гру під свій контроль, раз за разом тероризуючи ворота Касільяса.

Відкрив рахунок на 24-й хвилині Ройс. Хумельс виконав передачу через все поле у напрямку атакувального хавбека господарів, а Пепе, намагаючись скинути м'яч на Касільяса, не розрахував сили, подарувавши шкіряного Марко. Одним дотиком Ройс обіграв Ікера, а другим поцілив у порожні ворота "Реала". Ще через 13 хвилин дортмундська "одинадцятка" оформила дубль. Цього разу фатальної помилки у центрі поля припустився Ільяраменді, який подарував м'яч Ройсу. Марко переправив круглого на Лєвандовскі, однак удар Роберта прийняла на себе стійка, від якої сфера знову відскочила до Ройса, і той пробив точно під поперечку.

Друга половина зустрічі запам'яталася трьома супермоментами "Борусії". Найкращий із них втратив Мхітарян, який на 65-й хвилині, обігравши Касільяса, не зумів поцілити у порожні ворота, м'яч прийняла на себе стійка. А згодом вже топ-клас демонстрував Ікер, який двічі впорався з ударами впритул від Гросскройца та Лєвандовскі. А що "Реал"? Підопічні Анчелотті не були схожі самі на себе. Звітний поєдинок, без сумніву, можна назвати одним з найгірших для "королівського клубу" у сезоні. "Вершкові" звели свою гру до індивідуалізму. Саме таким чином моменти створював для себе Бейл. Спочатку валлієць, пошивши у дурні двох оборонців господарів, не поцілив у дальній кут метрів з 10-ти, а під завісу зустрічі не зумів переграти Вайденфеллера дальнім ударом.

У підсумку завдяки чудовій грі Касільяса та везінню "Реал" з муками пробивається у півфінал, а команді Клоппа залишається лише подякувати та поаплодувати.

Склади команд:

"Борусія": Вайденфеллер - Піщек (Обамеянг, 81), Фрідріх, Хумельс, Дурм - Кірх, Йоїч - Гросскройц, Мхітарян, Ройс - Лєвандовскі

"Реал": Касільяс - Коентрау, Рамос, Пепе, Карвахал - Ільяраменді (Іско, 46), Хабі Алонсо, Модріч - Ді Марія (Казіміро, 73), Бензема (Варан, 92), Бейл

"Борусія" - "Реал" - 2:0

Голи: Ройс, 24, 37

На 17-й хвилині Ді Марія не реалізував пенальті