УКР РУС

Жадан виступив на захист Зозулі: "Називати нацизмом підтримку армії, яка воює з окупантом, – це абсурд і маразм"

2 лютого 2017 Читать на русском

Один із топових українських письменників Сергій Жадан емоційно прокоментував для "Футбол 24" скандальну ситуацію, у яку потрапив форвард збірної України Роман Зозуля.

– Мені страшенно прикро через ситуацію, яка зараз відбувається із Романом Зозулею, – каже Сергій Жадан у розмові з "Футбол 24". – По-перше, це хороший футболіст. По-друге, це людина, яка для багатьох із нас може слугувати зразком. Маючи можливість виїхати з країни і забути про всі проблеми, Зозуля не забуває, а навпаки – намагається підтримати наші збройні сили і свою країну. А ще постійно нагадує іншим своїм колегам, що в Україні йде війна, Україна в стані окупації. Що існує загроза втрати Незалежності. І що робити вигляд, мовляв, це нас не стосується, "футбол поза політикою" – це, щонайменше, нечесно стосовно тих вболівальників, які приходять на трибуни.

– На ваш погляд, як у цій ситуації потрібно поводитися ФФУ та МЗС? Бо було враження, що ці структури недостатньо активно вмикаються в процес...

– У мене також таке враження. Якщо це справді Федерація футболу України, а не закритий клуб мільйонерів, то вони б мали захищати гравця збірної і одного з найкращих футболістів України, у провину якому ставлять якісь абсолютно безглузді звинувачення в нацизмі. Називати нацизмом підтримку збройних сил своєї країни, які воюють проти окупантів – це абсурд і маразм. Мені здається, що наше посольство в Іспанії, МЗС і ФФУ мали б максимально підтримати Романа і заступитися за нього. Повз такі речі не можна проходити, їх не можна ігнорувати. Звинувачення в нацизмі – це не просто якась неадекватність. Україна повинна рішуче відповісти.

Велике інтерв'ю із Сергієм Жаданом про футбол, літературу і війну очікуйте на "Футбол 24" вже незабаром.

Нагадаємо, Роман Зозуля перейшов у "Райо Вальєкано" в останні години трансферного вікна. Однак через неадекватні дії фанатів-радикалів українець повернувся у Севілью вже в день підписання контракту. Севільський "Бетіс" роз'яснив ситуацію з трансфером Зозулі та повністю підтримав українця у своєму офіційному повідомленні. Агент Зозулі розповів, що буде далі з гравцем збірної України. Фанати "Райо Вальєкано" виступили також проти української армії з ярликами російської пропаганди про "нацистів". Відомий блогер закликав владу України вписатись за Зозулю.