УКР РУС

Зеленський отримав відмову у проханні виступити на фіналі ЧС-2022 – позиція ФІФА приголомшила

16 грудня 2022 Читать на русском

ФІФА не поспішає ділитися такою великою інформаційною платформою як фінал чемпіонату світу.

Головна структура світового футболу відповіла відмовою на прохання Володимира Зеленського виступити з промовою перед вирішальним матчем катарського Мундіалю (18 грудня), стверджує CNN.

"Виб**дки, які не можуть воювати за правилами": Зозуля розлючений черговим актом тероризму від росії

Президент України сподівався вкотре нагадати всьому світу про трагедію війни. Пропозиція нашої сторони полягала в тому, щоб Зеленський виступив з короткою промовою через відеозв'язок. Втім, ФІФА відмовила, чим неабияк здивувала Офіс Президента. Раніше очільник нашої держави отримував слово на заходах світового масштабу – саміті G20, церемонії Grammy, Каннському кінофестивалі тощо. "Ми думали, що ФІФА хоче використати свою платформу на благо", – сказало джерело CNN.

Зазначається, що переговори тривають і таки можуть призвести до певного компромісу. Мундіаль у Катарі далеко не вперше спричиняє політичний скандал. Спільнота критикує країну-господарку за грубі порушення прав людини, а ФІФА безтурботно закриває на це очі і продає росії права на офіційну трансляцію.

"44 матчі Мундіалю в тиші". Екскапітан збірної Фінляндії кричить про ЧС-2022 на кістках і просить зірок врятувати футбол