УКР РУС

Збірна України склала специфічний плейлист на Євро-2020 – росіянин з "чорного списку" СБУ та єдина українська композиція

8 червня 2021 Читать на русском

Музичні смаки українських футболістів давно викликають подивування у вболівальників.

Футболісти збірної України склали плейлист національної команди, приурочений до чемпіонату Європи-2020, повідомляє Tribuna з посиланням на Spotify.

"На Євро-2020 він не буде статистом": арбітр зробив Україні ведмежу послугу – справжній лідер збірної, істерика в Росії

Три з дев'яти треків належать авторству російських виконавців. Зокрема, до улюблених пісень "синьо-жовтих" потрапили: Моргенштерн – Дуло, Dead Blonde – Мальчик на девятке и 10AGE – Нет интереса. У переліку вподобань наших футболістів лише один трек українською мовою: Тінь Сонця – Їхали козаки (в Spotify він неактивний).

Цікаво, що раніше у плейлисті було 15 треків, 8 з яких російські: крім перерахованих вище, це: Моргенштерн – Show и Новая волна, NLO – The Hatters/Dzharakhov – Я делаю шаг, Slava Marlow – Кому это надо і Soda Luv/SQWOZ BAB – Казантип.

До слова, подібні плейлисти створювали гравці всіх збірних-учасників Євро – цим займалися капітани команд і "головні діджеї роздягалень". Плейлисти доступні на всіх основних стрімінгових платформах, включно з Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal і Napster.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики України за поданням Служби безпеки України ще у квітні внесло російського репера Моргенштерна до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України та заборонило проводення концертів.

Переглянути плей-лист збірної України можна тут.

Україна – Кіпр: Ярмоленко і Марлос розривають, хитрощі Шевченка перед Євро, яскравий камбек Зінченка і негативні моменти