УКР РУС

Заяєв: Хто такий Хачеріді, аби так поводитися на полі?

15 квітня 2011

Футбольний експерт Анатолій Заяєв в інтерв’ю "Футбол 24" доволі жорстко пройшовся по грі київського "Динамо" із "Брагою".

- В чому причина невдачі "Динамо" в чвертьфіналі Ліги Європи?

- "Динамо" дуже добре розпочало весняну стадію чемпіонату. Повернувся Юрій Сьомін, команда почала дуже сильно грати. Але цього запалу вистачило не надовго. Можливо, в декого в голові затьмарилося. Серйозний тривожний сигнал пролунав в Запоріжжі, коли "Динамо" не впоралося із "Металургом". Не мають право кияни так грати із суперником, який уже практично попрощався із Прем’єр лігою. Юрій Сьомін довірив місце на полі молоді. Але ті не показують того футболу, якого від них очікують, не показують, що вони заслуговують на місце в основі.

- Якщо пройтися по персоналіям, хто вас найбільше учора розчарував?

- "Динамо" у матчі із "Брагою" нічим не запам’яталося. Молодому Кравцеві дали шанс проявити себе, а він нічого не зробив. Гусєв не зіграв так, як вміє. Взагалі, не помітив, що "Динамо" хотіло перемогти. Не було прагнення, азарту. Таке враження, що після вилучення гравця "Браги", кияни подумали, що все піде по накату і перестали грати так, як на початку весни. Не сподобалася поведінка Хачеріді. Хто він такий, щоби так поводитися на полі, яке він має на це право? Тому і отримав картку. Попова теж треба було замінити, він не правильно грав. Кравець¸Ярмоленко часто обурювалися. Такого не може бути, вони не повинні на це тратити свою енергію. Можу лише констатувати: "Динамо" тепер не є єдиним цілим, як було на початку весни. В цьому винні тільки гравці, більше ніхто.

- Юрій Сьомін не міг форсувати підготовку до сезону, через що пік форми "Динамо" припав на матчі із "Бешикташем", "Манчестер Сіті"?

- Та ми зіграли лише кілька матчів, про форсування підготовки говорити не варто. Думаю, йдеться про людський фактор. Пішла гра, так тримайся за це зубами. Футбол передбачає роботу до сьомого поту на кожному тренуванні, матчі. Не можна один раз відпрацювати на всі сто відсотків, а в наступній грі відпочити. А якщо ти втомився, підійди до тренера й скажи, що ти сьогодні не готовий. А якщо наставник тобі довірив місце на полі, то, будь ласка, зробив усе для того, щоб його не підвести. Думав, що ми гратимемо у фіналі Ліги Європи. Нехай, ми б програли "Порту", це одна справа. Португальці просто знищили "Спартак", як кухар із картоплею розправилися. Але ж це не "Брага", яка один гол забила і пройшла в наступний раунд.

Повна версія інтерв'ю Анатолія Заяєва