УКР РУС

Запоріжжя прощається з елітою. "Металург" - "Кривбас" - 1:2. ВІДЕО

6 травня 2011

Безглузда домашня поразка запоріжців залишила "Металург" майже усіх шансів на порятунок в еліті. Вперше за свою історію команда із Запоріжжя вибуває до першого дивізіону.

Матч, який був таким важливим для запорізького "Металурга", закінчився для них повним фіаско. Дебютна гра тренера (з приставкою в.о) Григорія Непрьови, закінчилася тим, що "червоні" покидають як мінімум на рік Прем'єр-лігу України. Щодо самої гри, то у першому таймі запоржці були на голову вищі за суперників. Багато атакували, володіли м'ячем, і взагалі почувались господярями на своєму полі. Проте спрацював принцип "незабиваєш ти, забивають тобі".

Під завісу першого тайму, після прострільної передачі з флангу, Єслінек незграбно спрямував м'яч у сторону воріт, але для Безотосного цей "удар" виявився фатальним. Помилка воротаря дещо змінила психологічний стан обох команд, і після перерви матч набув іншого, протилежного характеру.

На початку другої частини зустрічі Єслінек робить дубль. Це деморалізує запоріжців і тепер вже "Металург" починає виглядати безпорадним. Криворіжці захопили ініціативу, яку по суті тримали увесь другий тайм. Було багато фолів та боротьби, але "Металург" таки не зумів переломати хід протистояння. Тільки під кінець матчу,коли гості розлабилися, запоріжцям вдалося провести зразкову атаку і забити гол, який вже нічого не вирішував.

Ось так, запорізька команда вперше за всю історію найпрестижнішого українського чемпіонату, покидає елітний дивізіон.

"Металург" З - "Кривбас" - 1:2 (0:1)

Голи: Скепський 90+2 - Єслінек 43, 49.

"Металург" З: Безотосний, Опанасенко, Арурі, Рудика, Матеус, Вернидуб, Сидорчук, Пісоцький, Цуріков (Скепський 76), Жуніор, Глушко (Фабіо 51, Аштраф 72).

"Кривбас": Штанько, Валєєв, Сердюк, Васільєв, Жданов, Максимов (Куценко 46), Канкава, Матіч, Єслінек, Костишин (Бабатунде 80), Воронков.

Попередження: Сидорчук 18, Матеус 86, Арурі 88 - Васільєв 36, Сердюк 88.