УКР РУС

Заплямовані кров’ю реґіонали, господарники з БПП і професійні перебіжчики. Хто є хто у виконкомі ФФУ

20 червня 2017 Читать на русском
Автор: Іван Вербицький

"Футбол 24" проаналізував список 42-х членів виконавчого комітету ФФУ.

Щойно в Будинку футболу в Києві завершилося перше засідання нового складу виконавчого комітету Федерації футболу України. Нового демократичного складу, який оздоровлюється з кожним наступним звітно-виборним Конгресом.

Для початку – список цих 42-х звитяжців.

Андрухів Віктор Васильович

Бандуров Володимир Володимирович

Безрук Віктор Олексійович

Безсмертний Віктор Анатолійович

Владико Сергій Васильович

Гатауллін Ігор Федорович

Генінсон Володимир Братіславович

Голуб Владислав Володимирович

Гордєєв Андрій Анатолійович

Грисьо Ярослав Антонович

Єропунов Микола Леонтійович

Зозуля Роман В’ячеславович

Івченко Вадим Євгенійович

Кварцяний Віталій Володимирович

Клим Тарас Петрович

Красников Євген Олексійович

Крулько Іван Іванович

Кудацький Олександр Миколайович

Макаров Сергій Дмитрович

Монзуль Катерина Володимирівна

Москаленко Ярослав Миколайович

Павлюк Руслан Віталійович

Прокопович Геннадій Володимирович

Прохорович Андрій Вікторович

Франков Артем Вадимович

Хахльов Олексій Володимирович

Хіблін Ігор Миколайович

Чілібі Петро Христофорович

Щербей Мирослав Васильович

Юрик Тарас Зіновійович

Голова САП, одіозні реґіонали і щедрий волонтер. Строката компанія з 12-ти людей, які очолили український футбол

Для початку зверніть увагу на світлину. Зроблена вона 16 січня 2014 року, коли під куполом українського парламенту відбувалася вакханалія. Під рохкання Володимира Олійника "235" група злочинців з ОЗГ "Партія регіонів" проголосувала руками за диктаторські закони, прийняття яких призвело до ескалації конфлікту і спричинило масове кровопролиття в центрі української столиці.

Ось цей товариш, який був двома руками "за" - Ярослав Москаленко. Щоправда, нині до нього не докопаєшся – чесний член суспільства, народний депутат від президентської фракції БПП. А заодно – член виконкому ФФУ. З якої радості, правда, не дуже зрозуміло. Бо ж статус засновника і почесного президента Вишгородського районного спортивного товариства ФК ДІНАЗ автоматичного втрапляння в один з керівних органів національної Федерації не гарантує.

Так само як не відомо, за які заслуги потрапив до виконкому інший співавтор диктаторських законів 16 січня Володимир Бандуров (на фото). У роки президентства Януковича Володимир Володимирович як штатний член Партії регіонів трудився заступником міністрів Василя Цушка і Андрія Клюєва в міністерствах економіки й економічного розвитку і торгівлі. Партквиток злочинної організації ПР поклав на стіл у серпні 2014-го. Нині в парламенті входить до депутатської групи "Воля народу".

Тарас Юрик (справа) зі своїм політичним покровителем Романом Заставним

Поряд із товаришем Бандуровим варто виділити ще одного новоспеченого виконкомівця. З новоприбулих варто виділити очільника Тернопільської обласної федерації Тараса Юрика, теж народного депутата від Блоку Петра Порошенка, який футбольну владу здобув за дивних обставин. Річ у тім, що у Тернопільської обласної федерації футболу (ТОФФ) був президент – вірний гвинтик системи панів Суркіса, а потім і Конькова Володимир Мариновський. Для того, щоб усунути Володимира Миколайовича від влади, новітні реформатори не влаштовували перевиборів, а організували карколомну багатоходівку. Поряд із ТОФФ вони створили громадську спілку "Федерація футболу Тернопільської області", яку очолив пан Юрик, а пан Павелко з Києва визнав легітимною саме цю, а не існуючу досі організацію.

Так само членами Блоку Петра Порошенка "Солідарність" є й деякі інші очільники обласних осередків – представник Житомирщини Руслан Павлюк, Андрій Гордєєв з Херсонщини, Владислав Голуб з Черкащини.

Пани Кудацький і Павелко ведуть український футбол до нових звитяг

Олександр Кудацький – керівник Полтавської обласної федерації. Депутат Полтавської міської ради від партії "Рідне місто", він заодно є й головою правління ПАТ "Полтавський завод медичного скла". Рік тому Олександр Миколайович зізнався в інтерв’ю, що не підтримує перейменування вулиць, зокрема проти декомунізації вулиці Фрунзе, на якій знаходиться його завод.

Заслуговує на увагу й персона головного закарпатського МНС-ника Мирослава Щербея (на фото). Один із найвірніших послідовників ідей Віктора Медведчука залишався членом Партії регіонів навіть після її саморозпуску за підсумками Революції Гідності. Про теперішню політичну приналежність пана Щербея відомостей немає. А про не співмірні з заробітками статки ходять легенди. За інформацією ужгородського активіста Романа Богуславського, однієї лише нерухомості та автівок Мирослав Васильович наскупляв на суму в близько два мільйони доларів.

Свіжа обкладинка журналу, редактор якого теж член виконкому ФФУ

Інший державник Вадим Івченко представляє у парламенті фракцію "Батьківщина". Злі язики, правда, розповсюджують інформацію, що в буремні роки процвітання Януковича і його посіпак Вадим Євгенович був у Партії регіонів. Однак сам він цю інформацію спростовує. Доводиться лишень констатувати, що в роки правління державою донецького уркаганату пан Івченко в 2013 році нагороджувався подякою від прем’єра Миколи Азарова і отримував цінний подарунок від голови Верховної Ради Володимира Рибака.

У разі потреби пан Івченко здатен підсилити Федерацію боксу

У парламенті нового скликання Вадим Євгенович відзначився бійкою з депутатом від "Самопомочі" Єгором Соболєвим. Предметом суперечки був законопроект, який давав місцевим депутатам право змінювати призначення і роздавати землі за межами населених пунктів. Пан Івченко ці зміни підтримував агресивно аж настільки, що накинувся на колегу з кулаками.

А ось – ще один безцінний кадр. Звуть його Микола Єропунов (на фото). Голова Миколаївської обласної федерації, в ФФУ він очолює Комітет жіночого футболу, член Партії регіонів зі стажем. До 2010 року Миколу Леонтійовича називали одним із найвірніших представників у системі Григорія Суркіса. Однак коли політична ситуація змінилася і до влади прийшли "донецькі", товариш Єропунов був одним із перших, хто від Григорія Михайловича відцурався і висловив йому недовіру.

Так само свого часу вчинили вже згадуваний пан Мариновський, а також члени нинішнього виконкому – екс-арбітри, глави Львівської та Івано-Франківської обласних федерацій Ярослав Грисьо і Тарас Клим. З 2013-го вони так само чемно як при Григорії Михайловичі, підтримували усі рішення, які проводили представники Федерації на чолі з Анатолієм Коньковим. Нині ці панове спільним одобрямсом голосують за кожне починання Андрія Павелка.

Анатолій Коньков і Віктор Безрук

Так само як і Ігор Гатауллін та очільник Луганської обласної федерації (в екзилі) Віктор Безрук. Нині про це скромно мовчать, однак є у Віктора Олексійовича цікавий рядок у біографії – він брав участь у першому зібранні так званої федерації футболу так званої ЛНР. Втім, вчасно зметикувавши, що перспектив у "Лугандоні" немає, товариш Безрук вирішив, що ліпше не залишати насидженого місця й залишатися вірним українським ідеалам, які дають змогу отримувати копійчину в статусі делегата ФФУ на матчах всеукраїнських змагань. І то як мінімум.

Присутній у списку 42-х членів виконавчого комітету ФФУ також Євген Красников, людина, яка стараннями старого-нового віце-президента ФФУ Ігоря Кочетова була відлучена від футболу довічно за підозрою в організації договірного матчу Металіст – Карпати у квітні 2008 року. Стверджувати, наскільки справедливе те рішення, не беруся, однак факт залишається фактом: ніхто покарання з Євгена Олексійовича не знімав. А отже й президентом Харківської обласної федерації його обирали, нехтуючи цим вердиктом.

Андрій Васильович, Семен Йосипович і Володимир Братіславович

Президент української Прем’єр-ліги Володимир Генінсон з’явився на спортивному небосхилі України в 2011 році як директор з експлуатації НСК "Олімпійський". На цю посаду Володимира Братіславовича призначало Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи-2012 на чолі з Борисом Колесниковим.

І на закінчення не можна не згадати про ще двох новачків у когорті членів виконавчого комітету. Перший – голова Волинської федерації футболу Віталій Кварцяний. Другий – очільник Рівненського обласного осередку, глава громадської організації "Народний клуб Верес (Рівне)" Олексій Хахльов.

Олексій Хахльов з тестем

У царстві мороку, або Чому Верес і Десна – однакове зло

Обох називають фундаторами й зодчими футболу в своїх регіонах. Дарма, що при Віталії Володимировичі клуб Волинь вліз у такі борги перед колишніми гравцями, що не позбувся професійного статусу лише завдяки специфічним підходам, якими керується наше футбольне господарство. Дарма, що народний клуб Верес у ході минулого сезону в супереч регламенту змагань змінив форму власності (з ГО на ВАТ) і відповідно мав би бути відсторонений від змагань, а не введений вольовим рішенням і всупереч спортивному принципу до числа учасників Прем’єр-ліги-2017/2018. Однак то наш футбол і дивуватися тут не варто нічому.

Де ще знайти таку красу? 11 гравців, яких відкрила Україні Волинь