УКР РУС

"За Україну можна лише порадіти": екс-тренер збірної Росії виправдав Зінченка і розкритикував Бущана з Шевченком

15 червня 2021 Читать на русском

Колишній наставник росіян Леонід Слуцький став на захист Олександра Зінченка і позаздрив молодому поколінню "синьо-жовтих".

"В емоційному плані поєдинок збірної України з Нідерландами безумовно поки найкращий на Євро. Нідерландців добре знаю, тут все зрозуміло. А в України справді настільки цікаве молоде покоління, що за неї можна лише порадіти. Ці люди дуже вдало грали на юнацькому та молодіжному рівні, зараз гідно виглядають і в національній команді.

"Миколенко залишається в Динамо": претензії до Шеви і три ключові винуватці поразки – реакція на драму в Амстердамі

Не думаю, що Зінченко допустив промах у вирішальному голі суперника. Помилка – це якщо ти зайняв неправильну позицію або прийняв невірне рішення. Припустимо, коли віддаєш назад воротарю, зробив це неточно, і твоїй команді забивають. А коли при стандарті ти програв єдиноборство людині з дещо іншою антропометрією – це інше. Всі причепилися до реакції Зінченка на цей гол, але вона зрозуміла – хлопець був незадоволений, і реакція виявилася максимально емоційною. Помилкою можна назвати і те, що тренер поставив його на цю позицію, а можна було відправити туди вищого футболіста. Ні, це не можна назвати персональною помилкою Зінченка.

Щодо гри Бущана... Голкіпер провів зустріч дуже нерівно. Вважаю, він міг би зіграти і вдаліше. Навіть якщо ти тягнеш, але потім пропускаєш після важливих помилок – а вони були важливими – дії воротаря не можна оцінювати позитивно. Зрозуміло, що для багатьох українців, в тому числі, для нього, це перший матч на такому рівні, тому з якимось висновками я точно не поспішав би", – сказав Слуцький у коментарі Спорт-Экспресс.

Нагадаємо, збірна України у стартовому матчі своєї групи на Євро-2020 поступилась нідерландцям з рахунко 2:3. Наступний поєдинок "синьо-жовтих" відбудеться вже у четвер, 17 червня, проти Північної Македонії. Початок зустрічі о 16:00.

Нідерланди – Україна: Ярмоленко з голом тижня пише історію, райський футбол на старті Євро-2020 – Шевченко винен