УКР РУС

"За духом мені ближча Україна", – екс-голкіпер "синьо-жовтих" пояснив, чому покинув анексований Крим у 2014 році

20 травня 2019 Читать на русском

Колишній голкіпер Таврії, низки російських клубів та збірної України Максим Левицький розповів про переїзд з Криму до Києва.

"Я народився в Ростовській області, більша частина моєї кар’єри пройшла в Росії. Коли виступав за московське Динамо, оформив собі російське громадянство.

Маліновський у Спартаку: російські ЗМІ "відправляли" українця в московський клуб – агент гравця заперечив чутки

Але серцю не накажеш. Після подій в Криму в 2014 році вирішив, що за духом мені ближча Україна. Рішення про переїзд приймали на сімейній раді, дружина мене підтримала.

У Києві нам комфортніше. І дружина, і сини – громадяни України. Старший син навіть перевівся з московського ВНЗ в київський – це було його особистим рішенням. Таким чином він проявив свою громадянську позицію. Мені його вчинок сподобався.

"Голодуючі" Поволжя-2: повний список українців, які виступають у чемпіонаті Росії прямо зараз – їх більше, ніж ви думали

Я вважаю себе українцем. Пишаюся, що зіграв 8 матчів за збірну. Пам’ятаю, як 31 травня 2000 року дебютував за "синьо-жовту" команду на Уемблі в матчі з Англією. Це було чудово", – цитує Левицького Sport Arena.