УКР РУС

З п'ятіркою визначились! "Карпати" - "Таврія" - 1:0. ВІДЕО

23 квітня 2011

Топ-п'ятірку української Прем'єр-ліги вже не наздогнати переслідувачам.

Нервовим, стихійним, частково незрозумілим і багатим на події виявився матч у Сімферополі.

Вже на першій хвилині здавалось точно, що м'яч влетів у ворота "Карпат" після удару Фещука, однак згодом виявилось, що це - обман зору. Насправді ж м'яч пролетів в лічених сантиметрах від воріт, вдарився в щит і "влип" у сітку із зовнішнього боку. Повеселили у цій ситуації коментатори матчу, які довго запевняли, що арбітр перед матчем погано перевірив сітку воріт і, можливо, був гол... якого так ніхто і не побачив. Смішно :)

Зовсім невесело було на 18-й хвилині, коли трапився епізод-привид, який так і не вдалось, як слід, розгледіти. Голодюк боровся за м'яч з Гуменюком, потім гравці збіглись в купу і почалась штовханина. Завершилась ця метушня червоною карткою для Голодюка. За що - неясно. Голодюк проти Гуменюка грубо не фолив, а відмашку телекамери не зафіксували.

Такі розклади розслабили гостей, які, опинившись в більшості, чомусь знітились. "Карпати" ж заграли самовіддано і почали створювати моменти біля воріт Кахрімана. Тож гол Федецького наприкінці тайму став цілком логічним.

По перерві "Таврія" не зуміла перебудуватимсь, на відміну від того ж поєдинку проти "Шахтаря" в минулому турі. Не клеїлась жодним чином гра в команди Петрова-Шевченка, а друга жовта картка Донця, що перетворилась в червону на 74-й хвилині, поставила жирну крапку на сподіваннях команди з кримського півострова взяти хоч один пункт у Львові. "Карпати" мали ще ряд шансів, щоб відзначитись, але не використали їх.

Перемога "Карпат" фактично означає про те, що першу п'ятірку першості вже не наздогнати. Однією інтригою в чемпіонаті стало менше. А от для "Таврії" ще не закрились перспективи потрапити у Європу - для цього сімферопольцям потрібно обов'язково перемагати "Волинь" в наступному турі. "Зелено-білі", натомість, щонайменше на кілька годин вийшли на четверте місце.

"Карпати" - "Таврія" - (1:0)

Гол:  Федецький 40

"Карпати": Боґатінов, Федецький, Мілошевіч, Борха Ґомез, Ощипко, Ткачук, Голодюк, Худоб'як, Кожанов (Зеньов 59), Лукас (Батіста 65), Кочіш (Ґурулі 81).

"Таврія": Кахріман, Гуменюк, Джурічіч, Граф, Галюза, Марковіч (Донець 29), Корнєв, Любеновіч, Платон (Коробка 46, Фещук, Ідахор

Попередження: Кочіш 28, Федецький 52 - Гуменюк 18, Причиненко 90+2

Вилучення: Голодюк 18 - Донець 74 (друге попередження)