УКР РУС

"З Нідерландами збірна України побореться": Моралес вказав на слабкі місця команди де Бура

13 червня 2021 Читать на русском

Відомий український журналіст та коментатор Роберто Моралес впевнений, що "синьо-жовті" зможуть нав'язати боротьбу "ораньє" у стартовому матчі чемпіонату Європи.

"Мій прогноз на матч з Нідерландами доволі оптимістичний для підопічних Андрія Шевченка. Тут не працює якійсь патріотизм у вболіванні – я просто вважаю, що ситуація складається доволі сприятливо для збірної України.

Нідерланди – Україна: команда Шевченка зіграє перший матч на Євро-2020 у новій формі – УЄФА затвердив комплекти

Якби ми грали Євро рік тому, як воно було заплановано, було б набагато гірше. Команда у Рональда Кумана була вже добре відпрацьована і демонструвала хороший й достатньо стабільний футбол. У Франка де Бура зі збірною багато чого не виходить. Нідерланди не виглядають цілісною конструкцією.

Втратили ван де Бека – начебто нічого й серйозного, але втрата є. Сіллессен – не будемо забувати, що це воротар абсолютно найкращий у команди Нідерландів. Без нього залишаються воротарі, які можуть дати певний імпульс команді, врятувати, але дуже-дуже ненадійно все це. Залежить від того, як у футболістів піде.

Це той фактор, який може серйозно впливати, але збірна України на сьогодні – це більш відпрацьований варіант гри, це достатньо міцна конструкція. І не будемо забувати, що у Андрія Шевченка була зроблена ставка на різкий старт. Команда рано розпочала підготовку. Це комусь подобається, комусь ні, але результати тих же товариських поєдинків так і йдуть – нічия з Бахрейном, мінімальна перемога над Північною Ірландією і розгром Кіпру. Навіть якщо не дивитися на 4:0 і те, що у Кіпру було раннє вилучення, в цілому команда відіграла якісний поєдинок.

Тому мій прогноз на те, що з Нідерландами ми поборемося. Навіть якщо Україна програє, то не багато, бо її потужна атака може бути зупинена. Тому що ми добре зіграли в захисті проти таких суперзбірних в атаці як Іспанія та Франція. Все це було не так вже й давно", – сказав Моралес у коментарі РБ.

Нагадаємо, збірна України стартує на Євро-2020 вже сьогодні, 13 червня, матчем з Нідерландами. Початок зустрічі о 22:00.

Нідерланди – Україна: анонс матчу Євро-2020