УКР РУС

Ювентус завдяки голу Рабйо став півфіналістом ЛЄ, Дибала організував тріумфальний камбек Роми, Байєр пройшов Уніон

21 квітня 2023 Читать на русском

"Футбол 24" розказує про вирішальні битви за півфінал Ліги Європи 2022/23. Звіт матчів у Римі, Лісабоні та Сент-Жилуазі читайте у цій новині.

Ліга Європи УЄФА 2022/23, чвертьфінал, матчі-відповіді

Рома – Фейєнорд – 4:1 (сумарний рахунок 4:2)

Голи: Спінаццола, 60, Дибала, 89, Ель-Шаараві, 101, Пеллегріні, 109 – Пайшау, 81

Вилучення: Хіменес, 120+1 (Фейєнорд)

Спортінг – Ювентус – 1:1 (сумарний рахунок 1:2)

Голи: Едвардс, 20 (пен) – Рабйо, 9

Уніон Сент-Жилуаз – Байєр – 1:4 (сумарний рахунок 2:5)

Голи: Терхо, 65 – Діабі, 2, Баккер, 38, Фрімпонг, 61, Гложек, 79

Француз приносить італійцям перемогу над португальцями

Ювентус, який сьогодні святкував скасування -15 очок у Серії А, приїхав у гості до Спортінга. Перша зустріч завершилась мінімальною перемогою туринців, а на 9-й хвилині матчу-відповіді гол забив Рабйо. Адрієн зачепився за скидку після кутового, розстрілявши ворота португальців.

Француз відзначився 11-м голом у сезоні. Таким чином, Рабйо став найбільш результативним півзахисником серед усіх хавбеків Серії А.

Лісабонці доволі швидко відігрались, заробивши пенальті на 20-й хвилині. Едвардс впевнено його реалізував. Надалі матч проходив на рівних, однак гольових моментів більше було у господарів – зокрема, Діоманд, Ешгаю та Коатес не влучили у площину воріт з 5-10 метрів. Схожий епізод був і у Влаховіча.

На жаль для прихильників Спортінга, забити ще один гол не вдалося. Фінальний свисток зафіксував нічию, внаслідок якої Ювентус став півфіналістом Ліги Європи 2022/23!

Дибала зіграв, як чемпіон світу, врятувавши Моурінью від ганьби

Рома після поразки в Роттердамі приймала Феєнорд. "Джалороссі" треба було відіграти лишень один м'яч, аби відновити статус-кво, однак без Дибали й Абрахама (через травми їх притримали у запасі) ця справа затягнулась. Та і сам матч був неприємним для "Стадіо Олімпіко" – господарі створили немало моментів, але нідерландці не поступались у гостроті.

Відкрити рахунок у матчі-відповіді "вовки" змогли аж на 60-й хвилині. Героєм став Спінаццола, який підхопив відскок у штрафному й покотив м'яч у дальній кут. На 77-й Крістанте ще й другий гол провів, але його не зарахували через фол від свіжого Абрахама.

А от Феєнорд на 81-й забив чисто – це Пайшау замкнув подачу від Шиманскі. Від безславного вильоту римлян врятував Дибала, який вийшов на заміну. На 89-й хвилині він прийняв класний пас від Пеллегріні, розвернувся навколо Траунера в штрафному й прошив голкіпера – 2:1! Цей гол перевів гру в овертайм, який нідерландці цілковито провалили.

Господарі ж створили низку моментів і забили ще два голи. На 106-й хвилині Пеллегріні прийняв скидку від Дибали, хитнув Віффера й віддав проникний пас Абрахаму, а той прострілив на Ель-Шаараві – 3:1! На 108-й же Абрахам відкрився під передачу Дибали й вистрілив у голкіпера, а Пеллегріні зіграв на добиванні – 4:1! Таким чином, Рома стала четвертим італійським півфіналістом у сезоні.

Бундесліга таки матиме півфіналіста

Байєр розбив сенсаційний Уніон Сент-Жилуаз. Вдома бельгійці видряпали результативну нічию (1:1), але по грі "фармацевти" були значно кращими – на виїзді ж вони виглядали не дуже виразно. За годину підопічні Хабі Алонсо провели лишень 5 ударів по воротах, однак цього вистачило для розгрому!

Вже на 66-й секунді серія помилок господарів перед штрафним завершилась найбільш раннім голом Байєра в ЛЄ за всю історію – його забив Муса Діабі. На 38-й хвилині німці розкатали контратаку 3-в-2, завершивши її влучним ударом Баккера – 0:2. На 60-й голкіпер Уніона обрізався під пресингом, а Фрімпонг покарав третім м'ячем.

Бельгійці змогли розмочити рахунок на 65-й хвилині зусиллями Терхо, але це був їхній останній гол у єврокубках в поточному сезоні. На 79-й Гложек ще й добив суперника. 1:4 у Сент-Жилуазі та 2:5 загалом – Байєр крокує у півфінал.

МЮ програв Севільї та ганебно вилетів з Ліги Європи – незграбного Магуайра задушили, жах Де Хеа, голод без Бруну