УКР РУС

"Ювентус" вириває нічию в Данії, Сольдадо громить БАТЕ. 3 тур ЛЧ. ВІДЕО

24 жовтня 2012 Читать на русском

Несподівано завершились матчі 3-го туру Ліги чемпіонів - у групі "Шахтаря" туринський "Ювентус" ледь уникнув поразки з непростим, як виявилось, данським "Нордшелландом", а "Валенсія" розгромила у Мінську лідера групи БАТЕ.

Туринці продовжують не програвати в єврокубках. Проте команда Антоніо Конте (чи то коректніше зараз говорити, що Анджело Алессіо) й не виграє. Якщо вольовий камбек з 0:2 у Лондоні проти "Челсі" можна було сприймати за успіх, то дві подальші нічиї з розряду "з кожним разом гірше". Так, за грою донецький "Шахтар" зараз виглядає потужніше, ніж італійці. Але у домашній грі потрібно завжди налаштовуватись на перемогу. А вийшло зовсім інакше. І тепер справедливо буде стверджувати, що туринцям пощастило не програти, адже Вілліан ніяк у цьому сезоні ЛЧ не почне забивати.

У групі, де крім тебе грають "Шахтар" та "Челсі", просто необхідно перемагати таку команду як "Нордшелланд". За всієї поваги до "данської Барселони", яка у попередніх іграх трималась дуже достойно, але стабільно просідала у кінцівках. А тут нічия, ще й вирвана за 9 хвилин до завершення основного часу гри. Мікель Бекманн класно пробив зі штрафного, Мірко Вучініч вийшов на заміну на 69-й, а вже за 12 хвилин встановив остаточний рахунок, класно замкнувши простріл Ісли.

Таким чином після трьох турів у групі E лідером є донецький "Шахтар" (7 очок), другим йде "Челсі" (4), за ним плентаються "Юве" (3) та "Нордшелланд" (1).

У Білорусі, кажуть, завершилась казка місцевого БАТЕ. Дуже недоречним став гол із пенальті на завершення першого тайму від Сольдадо. Одного разу Роберто забив, і тут понеслось. Протягом 14-ти хвилин нападник "кажанів" відвантажив ще дві "банки" у ворота бідолашного Андрія Горбунова, який так класно рятував від пострілів гравців "Баварії" у другому турі. БАТЕ, як виявилось, команда, якій необхідно першою забити і потім грати на контрах, а тут відбувся зворотній сценарій. Іспанці розривали захист команди Віктора Гончаренка, як хотіли.

Тим не менше, БАТЕ продовжує конкурувати з "Валенсією" (6 пунктів) та "Баварією", у площину воріт якої французький "Лілль" на домашній арені так і не спромігся бодай раз влучити за всю гру (!). Мюнхенці набрали ті ж 6 залікових, як і в БАТЕ.

Ситуація в групі F заплутана, але якщо БАТЕ вдасться вивезти бодай пункт з "Местальї", інтрига може знову закрутитись. Хоча після сьогоднішнього розгрому, звісно, шансів на другу сходинку суттєво поменшало.

"Шахтар" - "Челсі" - 2:1 Звіт

"Нордшелланд" - "Ювентус" - 1:1 (0:0)

Голи: Бекманн, 50 - Вучініч, 81

БАТЕ - "Валенсія" - 0:3 (0:1)

Голи: Сольдадо, 45+1 (пен.), 55, 69

"Лілль" - "Баварія" - 0:1 (0:1)

Гол: Мюллер, 20 (пен.)