УКР РУС

Інтер здолав Удінезе, Шахов допоміг Лечче розбити Торіно, Ювентус розгромив Фіорентину: 22-й тур Серії А, неділя

2 лютого 2020 Читать на русском

У неділю в рамках 22-го туру чемпіонату Італії відбулось кілька поєдинків. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 22-й тур

Ювентус – Фіорентина – 3:0

Голи: Роналду, 40 (пен), 80 (пен), Де Лігт, 90+1

Лаціо – СПАЛ – 5:1

Голи: Іммобіле, 4, 29, Кайседо, 16, 38, Адеканьє, 58 – Міссіроллі, 65

Мілан – Верона – 1:1

Голи: Чалханоглу, 29 – Фараоні, 13

Вилучення: Амрабат, 68

Лечче – Торіно – 4:0

Голи: Дейола, 11, Барак, 19, Фалько, 64, Лападула, 78 (пен)

Удінезе – Інтер – 0:2

Голи: Лукаку, 64, 70 (пен.)

Сассуоло принизив Рому перемогою з чотирма голами, Парма вирвала нічию у Кальярі: 22-й тур Серії А, субота

Недільню програму відкривав центральний поєдинок між Ювентусом і Фіорентиною у Турині. До перерви ініціативою володіли "б'янконері", які ще у перші півгодини двічі претендували на "одинадцятиметровий", хоча по воротах пройшов всього один удар Бентанкура (сейв Дронговскі). "Фіалки" відповіли моментами на 23-й хвилині – К'єза бив під дальню стійку метрів з п'яти, а Лірола з дистанції стріляв у дев'ятку. В обох випадках виручив Щенсни, а на 40-й хвилині гості були покарані за марнотратство пенальті, призначеним за гру рукою Пеццели. Роналду впевнено його реалізував – 1:0.

По перерві гра почала розкриватися ближче до середини тайму. Так, Фіора могла відігратися після пострілу Бенассі на 62-й хвилині (повз дальню стійку), на що туринці відповіли проривом Кости з передачею під удар Ігуаїну – Дронговскі врятував. Також Юве провів кілька менш гострих пострілів, але всі йшли у площину. Крім того, на 69-й хвилині було доволі суперечливе влучання м'яча в Кутроне після замикання Де Лігта, але обійшлося без пенальті. Не обійшлося без нього на 78-й, коли Бентанкура завалили у штрафному – з "позначки" пробив Роналду, оформивши дубль. Добив же "фіалок" Де Лігт, який на 90+1-й замкнув подачу Дибали з кутового – 3:0.

Лаціо приймав СПАЛ, розтрощивши суперника за тайм. Початок розгрому вже на 4-й хвилині поклав Іммобіле, який з кількох метрів замкнув скидку Луліча після подачі з кутового. На 16-й перевагу "орлів" подвоїв Кайседо, зігравши на добиванні після потужного пострілу Лаццарі в дальню стійку. За тринадцять хвилин по цьому Іммобіле скористався необачним виходом голкіпера аж на край штрафного, перекинувши м'яч з флангу у ворота, а на 38-й дубль оформив Кайседо, пробивши у дев'ятку з передачі Іммобіле на лінію карного майданчика.

На другий тайм Сімоне Індзагі випустив Адеканьє, який забив п'ятий гол Лаціо на 58-й хвилині, замкнувши простріл Лаццарі. СПАЛа вистачило лише на гол престижу: Міссіроллі на 65-й прорвався на дриблінгу в штрафний та пробив у дальній кут, встановивши остаточний рахунок зустрічі – 5:1. Римляни виходять на другу позицію в Серії А й відриваються від Аталанти з Ромою на 10 очок.

Мілан на Сан-Сіро провів важкий поєдинок проти Верони. Гості вийшли вперед вже на 13-й хвилині внаслідок прострілу Дзаканьї, який замкнув Фараоні, однак Чалханоглу на 29-й зрівняв рахунок потужним ударом зі штрафного з рикошетом. До завершення першого тайму рахунок не змінився. По перерві ж веронці створили кілька класних моментів – зокрема, класні удари поруч зі стійкою завдавали Лазовіч і Верре, а постріл Дзакканьї на 64-й парирував Доннарумма.

Втім, на 68-й вони несподівано залишились у меншості внаслідок грубого фолу Амрабата. Після цього вже Мілан став гостріше діяти біля чужих воріт – зокрема, повз ліву та праву стійку били Калабря та Ребіч. Зрештою, забити бодай один гол "россонері" так і не вдалося. Фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1. Мілан втратив шанс піднятися у зону Ліги Європи вже у цьому турі.

Лечче приймав вдома Торіно. Вже на старті поєдинку господарі змогли забезпечити собі комфортну перевагу у матчі. На 11-й хвилині після ефектного розіграшу кутового Алессандро Дейола потужно пробив з району одинадцятиметрової позначки, відкривши рахунок у зустрічі. Згодом, на 19-й Антонін Барак перехопив м'яч у штрафному, після помилки захисника і блискавично пробив – 2:0. Наприкінці першого тайму Торіно таки вдалось забити, але цей гол був скасований арбітром після перегляду відеоасистента VAR.

У другому таймі перевагу закріпив Філіппо Фалько, на 64-й хвилині потужно вдаривши між двома захисниками в праву дев'ятку без шансів для голкіпера. На 72-й хвилині Євген Шахов замінив Ріккардо Сапонару, проте результативними діями він не відзначився. Справжнім розгромом для туринців стало пенальті на 78-й, яке виконав Джанлука Лападула, легко обігравши воротаря. Впевнена перемога Лечче.

Перший тайм матчу між Удінезе та Інтером за моментами мав закінчуватись за переваги господарів: спочатку Родріго де Пауль пробив під поперечину, але Даніеле Паделлі виконав бездоганний сейв, а згодом, після пострілу Секо Фофана, м’яч просвистів поруч зі стійкою. Не особливо помітним був і данський новачок Інтера Крістіан Еріксен, який спромігся до перерви лише на один удар.

Після відпочинку все стало на свої місця: натиск і бажання зробили свою справу і Ромелу Лукаку дублем забезпечив Інтеру чергові три очки в турнірній таблиці. Зрештою, "б’янконері" просто не щастило: Фофана та двічі Лазанья могли змінювати рахунок на табло, але сьогодні був не їхній вечір.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ