УКР РУС

Ювентус розгромив Мілан та став володарем Кубка Італії

9 травня 2018 Читать на русском

Фінальний матч Кубка Італії між Ювентусом та Міланом завершився розгромом "росс-нері".

Стартовий склад команд особливо не здивував. На поле вийшли основні гравці, і єдиною несподіванкою стало перебування Гонсало Ігуаїні на лаві запасних.

Перший тайм пройшов за деякої переваги Мілана, хоча за статистикою сильніше виглядав Ювентус. Моменти туринців просто не були дуже небезпечними – єдиний справді гострий епізод "б'янконері" трапився на 37-й хвилині, коли Манджукіч з 11 метрів замикав навіс Куадрадо, а Доннарумма впевнено забрав цей м'яч. Мілан же був ближчим до голу – особливо після потужних ударів Кутроне, Сусо та Бонавентури, які або парирував Буффон, або пролітали над дев'ятками.

Другий тайм, однак, завершився тотальним розгромом Мілана. Ювентус з перших хвилин підвищив швидкості та притиснув "россонері" до власних воріт, і голи не змусили себе довго чекати. Туринці відгрузили у ворота Доннарумми три м'ячі за шість хвилин, а ще один прийшов на 76-й. Три з чотирьох м'ячів прийшли після кутових: двічі Бенатья відривався від захисників та розстрілював ворота Мілана головою, а ще один завершився зрізкою Калініча у власні ворота. Класний гол вдався з лінії штрафного і Дугласу Кості. Майже у всіх м'ячах так чи інакше можна було констатувати: Доннарума міг зіграти краще.

Після цього гра була завершена. Мілан так і не зміг забити хоча б гол престижу, хоча після одного з моментів м'яч рикошетом від Матюйді влучив у штангу воріт Буффона. Фінальний свисток зафіксував розгром Мілана – 4:0. Ювентус – володар Кубка Італії!

Кубок Італії, фінал

Ювентус – Мілан – 4:0

Голи: Бенатья, 56, 64, Дуглас Коста, 61, Калініч, 76 (автогол)