УКР РУС

Ювентус – Тоттенхем: Кейн забиває гол з центра поля, такі різні дебюти багатомільйонних новачків, а Роналду – як завжди

21 липня 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Ювентус і Тоттенхем стартували у Міжнародному кубку чемпіонів 2019. Рахунок і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Міжнародний кубок чемпіонів. Товариський турнір, Сінгапур

Ювентус – Тоттенхем – 2:3

Голи: Ігуаїн, 56, Роналду, 60 – Ламела, 31, Лукас, 65, Кейн, 90+3

Матч Ювентус – Тоттенхем став першим для обох команд у поточному розіграші товариського турніру Міжнародний кубок чемпіонів. У 2016-му році команди вже зустрічалися в рамках цього змагання. Тоді сильнішим виявився Юве (2:1). Історія повторилася в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 2017/18, коли туринці вибили лондонців завдяки перемозі на виїзді. Екс-хавбек Арсенала Аарон Ремзі дебютує проти Тоттенхема? Такий собі відгук лондонського дербі в новому образі не відбувся, позаяк валлієць ще не готовий потрапити хоча б в заявку.

Перший після Роналду за зарплатою, маленька сума відступних – головні мільйони з трансферу Де Лігта в Ювентус

Зате Ювентус у дебютному матчі Саррі випустив у старті Роналду та Буффона, залишивши на лаві запасних зіркових новачків Де Лігта і Рабйо.

А ось Почеттіно приберіг для другого тайму 60-мільйонного (в євро) опорника Танге Ндомбеле, який прийшов з Ліона.

Команда Почеттіно дуже активно почала, високо пресингуючи Буффона (так-так, перший матч після повернення!) і компанію. Сон прорвався у штрафний, але удар з гострого кута не міг стати загрозою для Джіджі. Роналду спробував пробити через себе, та тільки махнув "ножицями" повз м'яч – Деле Аллі зіграв напрочуд холоднокровно. На 9-й Тоттенхем провів нову атаку лівим флангом – красиво, проте Сон і тут не пробив як належить. Юве перехопив володіння біля штрафного Гаццаніги, однак постріл Кріштіану, якому забракло різкості, заблокував Алдервейрелд.

На 31-й Буффон пропустив перший гол після камбеку з ПСЖ. Сон розігнав контру після першого пасу 17-річного нападника "шпор" Перрота. Останній же і пробив, Джанлуїджі парирував, а Канселу дозволив Ламелі добити в порожні. До Де Шільйо та Ругані тут також питання, де ви були? Юний ірландський нападник, який вже забивав у Юнацькій ЛЧ, почав і допоміг завершити гольову атаку! У Хацкевича він, мабуть, ще років 3 був би "занадто сирий". А тут фіналіст Ліги чемпіонів-2019, і нічого – довіряють у найстатуснішому товариському турнірі планети.

Манджукіч лише на 36-й завдав першого прицільного удару Ювентуса – головою в руки воротаря. Роналду дуже вже невдало замикав подачу з лівого флангу після затяжної атаки у стилі Саррі. Тягне португальця в центр атаки до хорватського СуперМаріо, ой тягне! Кріштіану вийшов грати лівого вінгера, але там проводить значно менше атак.

Моура вийшов замість Сона у перерві і відразу ж мав приносити голи. Спочатку його завалили у штрафному Ювентуса, але судді промовчали, а згодом дальній удар Лукаса мінімально розминувся з воротами. Кейн зіпсував розкішний дальній пас провальним ударом метрів з 13-и, а туринці зрівняли. Роналду на П'яніча в центр, той коротко продовжив на Ігуаїна, який ефектно обігрався з Бернардескі і прошив Гаццанігу. Ще одне повернення виявилось гольовим!

А ось Харрі Кейн запоров черговий момент, впритул пробивши з другого поверху повз ворота. І знову відповідь "Старої Синьйори" стала результативною. Де Шільйо пройшов лівим флангом і прострілив, а там Роналду вбивчо підставив ногу. Ювентус за якихось 4 хвилини перевертає гру з ніг на голову. І тут на поле виходить Танге Ндомбеле. Спочатку хавбек за 60 млн євро став автором гольового пасу на Лукаса, а потім ледь не вивів Тоттенхем уперед своєю гарматою.

Гол у Бернардескі поцупив воротар "шпор" – класно потягнув з дев'ятки. Ще один зірковий Де Лігт, навіть лежачи, вибив м'яч з-під ніг Моури, який уже готувався розстрілювати Щенсни. Ндомбеле знову на швидких ногах протягнув м'яч уперед. Ще одна дуель екс-капітана Аякса, тепер проти Кейна. Харрі виграє єдиноборство один в один, але на пару сантиметрів не влучає в дальній кут. У схожому стилі та з тим же успіхом приклався Ігауїн (тільки відстань була більшою).

Рабйо в центрі поля дозволив себе обікрасти Моурі, а Кейн ударом з центра поля шокував Щенсни. Фантастичний кінець першого для команд матчу після завершення минулого сезону!

Роналду залишається топчиком

Гол, 7 вдалих спроб дриблінгу, 88% успішності передач, 3 ключові паси та 1 створений гольовий момент. Деякі індивідууми в нашій країні продовжують вважати, що Роналду – вже все. Так, йому 34, так він, як і раніше, реалізовує не всі моменти, але його гра зовсім не відповідає такому поважному для футболістів віку. Найвищий виконавський клас дозволяє залишатися на вершині.

Новий Роббі Кін та найдорожчий трансфер в історії Тоттенхема вражають

Трой Перрот отримав чудові відгуки за час тренувань з головною командою, а його дії проти однієї з найкращих команд планети тільки підтвердили складене враження. Ірландця, якому виповнилося вдвічі менше, ніж Роналду, не дарма порівнюють з легендарним земляком Роббі Кіном. Форвард, що вміє не лише завершити, а й створити момент сам. Це може бути чергове розкішне молоде дарування, яке відкриє Почеттіно.

Ндомбеле, дорожче за котрого Тоттенхем ніколи і нікого не купував, за якихось 30 хвилин на полі зумів вплинути на хід зустрічі. Бездоганний у відборі, швидкий (зокрема, і у прийнятті рішень), з прекрасним останнім пасом (оформив асист після перших же дотиків у складі лондонського клубу) і дальнім ударом. Француз здатен серйозно вплинути на перспективи "шпор" замахнутися на нові висоти та титули в сезоні 2019/20.

Рабйо і Де Лігт не переконують

Дебют власників двох найбільших після Роналду зарплат в Ювентусі та всій Серії А виявився так собі. Нідерландський захисник ще хоч якісь корисні дії виконав, та й не припустився результативних помилок. Однак і вразити чимсь кардинально позитивним також не зміг.

А ось скандальний француз просто подарував нам магічний гол Кейна, віддавши м'яч Лукасу Моурі. І більше нічого. Ні в атаці, ні в захисті. Екс-гравець ПСЖ повинен витратити чимало часу та зусиль, аби повернути свою найкращу форму, втрачену десь на тій хиткій дорозі, яка привела його до повного розриву з парижанами. Як і Мауріціо Саррі – екс-наставника Наполі та Челсі чекає багато важкої і виснажливої праці, якщо він хоче виконати поставлену мету нарешті виграти Лігу чемпіонів.