УКР РУС

Ювентус – Мілан: розгром "на класі", залежність "б'янконері" від форми лідерів та неоднозначний матч Доннарумми

10 травня 2018 Читать на русском
Автор: Михайло Юхименко

Ювентус розгромив Мілан (4:0) у фінальному матчі розіграшу Кубка Італії. Детальний огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Ювентус виграв на класі

Перший тайм команда Массімілано Аллегрі провела не найкращим чином. Так, вона частіше й точніше била, контролюючи м'яч 55% часу, однак удари ці не були дуже гострими, а всі атаки були досить повільні та банальні. В основному, все зводилося до спроб навісів Куадрадо та Дугласа Кости, які виконувалися не дуже гарно, та й Маріо Манджукіч опинився під щільною опікою.

Мілан така гра влаштовувала. Підопічні Гаттузо гостро контратакували, були настирними та встигали за суперниками. Зрештою, це призвело до серії небезпечних ударів: на 30-й хвилині Сусо потужно пробив з дальньої дистанції, змусивши попрацювати Буффона, а через 7 хвилин Бонавентура ледь не поцілив у дев'ятку. Таких моментів у Ювентуса в першому таймі не було.

Бонавентура зацікавив Рому

Здавалося, що гра рівна, однак у другому таймі туринці стали схожими на демонів, які вискочили з пекла й прийнялися шматувати нещасний Мілан на дрібні шматочки. Швидкості, на яких запрацював Ювентус, були банально недоступні їх суперникам, і чемпіони проводили атаку за атакою, атаку за атакою. На 52-й хвилині Хедіра розрізав всю оборону Мілана й вивів Дибалу майже віч-на-віч, на 55-й Доннарума врятував після удару впритул, на 56-й він пропустив, на 60-й та 63-й Доннарумма знову рятував, щоб пропустити на 61-й та 64-й!

Ювентус – Мілан – 4:0 – відео голів та огляд матчу

До такого тиску у режимі нон-стоп, Мілан виявився неготовим, і дуже швидко поплив. Примітно, що на 70-х хвилинах Мілан провів кільке перспективних атак, однак вони ще більше демонстрували контраст у класі. Там, де Мілан віддавав у ноги супернику – Ювентус завойовував титули.

Ювентус проявив залежність від лідерів

Невиразність першого тайму Ювентуса багато в чому було обумовлена грою головних зірок команди. В їх діях було багато сумбуру та банальщини – той же Коста замість обіграшу один в один часто віддавав ближньому під невигідну позицію для удару або слабенько прострілював. Хуан Куадрадо не міг використати вільні зони після регулярних помарок Родрігеса, даючи йому змогу повертатись та відбирати м'яч. Маріо Манджукіч взагалі рідко себе проявляв, а коли отримав змогу пробити головою з одинадцяти метрів – зробив це дуже слабенько. Серед сузір'я топ-футболістів Ювентуса у першому таймі не було футболіста, який би робив різницю на полі, що й грало на руку скромним футболістам Мілана.

У другому таймі все змінилося. Особливо це було помітно по трійці Коста-Дибала-Куадрадо, які на індивідуальній техніці самі створювали собі моменти. Паоло взагалі куражився, виходячи віч-на-віч, обігруючи по три футболіста, точно пробиваючи з будь-яких дистанцій, перекидуючи голкіпера та створюючи моменти, які призводили до голів. Всього цього не було у першому таймі, але коли з'явилося – Мілан був розгромлений.

П'яніч: Ювентус хоче продовжувати бити рекорди

Доннарумма – прекрасний матч із жахливими помилками

Юного голкіпера Мілана важко оцінювати по цьому матчу. З одного боку, як мінімум два з чотирьох м'ячів прийшли після його помилок. Під час удару Дугласа Кости на 61-й хвилині Джанлуїджі хотів зафіксувати м'яч, але він прошив його пальці й влетів у ворота. Третій гол Юве відбувся після того, як голкіпер випустив м'яч з рук. Та й під час четвертого склалося враження, що м'яч не сильно змінив траекторію після дотику до голови Калініча, просто пролетівши над кулаками Доннарумми.

Лунін – основний претендент на підсилення воротарської позиції у Ювентусі, – ЗМІ

З іншого боку, вважати гру Доннарумми жахливою також несправедливо, адже протягом матчу Доннарумма виконав кілька настільки крутих сейвів, що не вставити їх у якусь нарізку з топ-моментами просто грішно. Джанлуїджі пропускав з кутових та випускав м'ячі з рук, однак не можна забувати, що якби не він, то голи б прилетіли на хвилину раніше. А навіть якби він витягнув і ці кутові – м'яч неодмінно б залетів у ворота, адже поплив весь Мілан, а не лише його голкіпер.

В принципі, нічого дивного у такому матчі немає, адже Доннаруммі всього 19 років. Саме на таких помилках голкіпер набиває досвід – просто Мілану не пощастило, що час набивання гуль припав саме на фінал.