УКР РУС

Ювентус – Дженоа – 1:0 – Дуглас Коста виправдав свою появу в основі, а "суха" домашня серія Юве зросла до 7 матчів

23 січня 2018 Читать на русском

Ювентус спокійно переміг Дженоа у 21 турі італійської Серії А (1:0). Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Коста та Ліхтштайнер виправдали свою появу в основі

Травми Дибали та Куадрадо відкрили шлях у стартовий склад для Дугласа Кости – бразилець прогнозовано зайняв місце справа в атаці. Під ним вийшов Ліхтштайнер, якому Массіміліано Аллегрі віддав перевагу перед Барцальї та Де Шільйо. Тобто за правий фланг Ювентуса відповідали лише наближені до основного складу люди, однак вони нічим не поступалися перевіреній зв'язці лівого крила Манджукіч/Сандро.

Ювентус – Дженоа – 1:0 – відео гола та огляд матчу

Коста активно грав попереду, загострював ситуацію своїми зміщеннями у центр, найчастіше серед групи атаки зустрічався з м'ячем. На 16 хвилині Дуглас розгорнув атаку, яку сам за декілька миттєвостей завершив взяттям воріт. На підступах до штрафного майданчика він втратив рівновагу, але все ж проштовхнув м'яч на Манджукіча, після чого на ближній стійці замкнув пас хорвата.

Екс-гравцю Шахтаря допомагав Ліхтштайнер. Швейцарець підключався до атак не дуже часто, але ефективно. Цей дует у середині другого тайму створив гострий момент із забіганням Штефана та прострілом у воротарський майданчик, а також з їхнього флангу прилетіла хороша передача під потужний удар на вільного Хедіру.

Рома втратила перемогу над Інтером на останніх хвилинах

Ювентус контролював хід поєдинку

Чемпіон виграв спокійно, з запасом. За винятком останніх хвилин, коли Ювентус вже був головою в роздягальні, Дженоа, по суті, нічого не створила. Господарі контролювали хід зустрічі: десь вмикали вищі швидкості, десь віддавали м'яч супернику та перекривали всі шляхи підходу до власних володінь.

Ближче до фінального свистка здавалося, що футболісти Ювентуса грають на важких ногах, але вони все одно встигали перекривати опонентів. Акцентовані виходи "грифонів" на чужу половину поля можна перерахувати на пальцях однієї руки.

Дженоа за весь матч не завдала жодного удару в площину воріт Щенсни – яскрава характеристика шансів гостей на камбек. У цьому сезоні Серії А таке трапляється з суперниками Ювентуса лише вдруге.

Гравець матчу – Дуглас Коста

Бразилець зробив все можливе, щоб "Ювентус Стедіум" сьогодні не згадував про Дибалу та Куадрадо. На рахунку Дугласа активність в атаці, хороша взаємодія з партнерами та переможний гол.

Цікаві факти

– У цьому сезоні Ювентус забив 18 голів протягом стартових 30 хвилин – найкращий показник у Серії А.

– Ювентус пропустив один гол в 12 останніх матчах, та збільшив "суху" домашню серію в усіх турнірах до 7 ігор.

Домінація Баварії, максималізм Роналду та сюрприз від Ліона. Топ-10 підсумків футбольного вікенду