УКР РУС

"Їх є за що поважати": Ахметов знайшов пояснення, чому Суркіси запросили Луческу в Динамо

9 травня 2021 Читать на русском

Президент Шахтаря Рінат Ахметов на бачить проблеми у роботі Мірчі Луческу на чолі Динамо.

"Це його вибір. Це його право. Контракт у нього закінчився? Закінчився. Ми новий контракт не запропонували? Не запропонували. Він готовий був залишатись? Готовий був залишатись. Ми обрали дещо інший шлях. Сказати, що я ухвалив тоді неправильне рішення, що менеджмент там, хтось мене збив з пантелику – це взагалі неправильно. Як можна вважати? Ми ухвалили рішення, запросили Паулу Фонсеку й виграли три чемпіонати поспіль. Ми всі виграли. І з великим-великим відривом. І з Каштру ми четвертий виграли і знов дісталися півфіналу Ліги Європи, продемонстрували найкрасивіший футбол. Ну ось і все.

"Мені було нелегко": Луческу пояснив, чому не зміг відсвяткувати перемогу Динамо в Класичному

Мірча заслуговує того, щоб гідно завершити свою кар'єру. Я не знаю, коли він завершить, дай Боже, щоб він ще, можливо, довгі роки служив футболу, щоб у нього було все добре. А у нас – іще краще. У Луческу ж немає контракту довічного, що він мусить представляти якісь інтереси Шахтаря. Ні, Луческу – вільна людина. Це його право, його вибір і його відповідальність. І брати Суркіси – це інший клуб. Вони теж мають право запросити. Вони запросили, вгадали, вийшли з поганого психологічного стану й сьогодні святкують заслужене чемпіонство. Молодці.

З Мірчею я давно не спілкувався. Ви розумієте, брати Суркіси чотири роки не вигравали. До цього там два роки виграли, а п'ять років до цього знов не вигравали. Важко психологічно. І їх зрозуміти можна й потрібно. І їх поважати є за що, тому що хлопці не здаються, б'ються, ставлять собі амбітні цілі. Для національного чемпіонату це чудово, що в них саме чемпіонські амбіції. Що коли "срібло" – вони засмучені. Рік, два, три, п'ять – неважливо. Вони засмучені. Вони незадоволені цим. Вони завжди собі ставлять тільки чемпіонські амбіції. Так само й ми. Не встиг матч закінчитися – я йому зателефонував, привітав", – цитує Ахметова офіційний сайт Шахтаря.

Луческу не помітив тактичної періодизації Каштру і жорстко відповів Палкіну: розбір Класичного не без моралі