УКР РУС

Євро-2020: у Росії обурені новою формою збірної України і закликають УЄФА заборонити її використання

6 червня 2021 Читать на русском

Депутат Державної Думи Росії Дмитро Свищов зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.

"Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це висловлення якоїсь політичної позиції, яка відрізняється від позиції нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму.

Євро-2020: збірна України представила нову форму – гасло "Слава Україні!" та згадка про Крим з Донбасом

Ба більше, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях.

УЄФА повинен відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям", – цитує Свищова Чемпионат.

Нагадаємо, сьогодні відбулась презентація нового екіпірування "синьо-жовтих", на якому є написи "Слава Україні!" та "Героям слава", а також зображена карта України з Кримом, Донецькою та Луганською областями. Форму випустили спеціально до Євро-2020.

Сам чемпіонат Європи розпочнеться для команди Андрія Шевченка 13 червня матчем з Нідерландами. Також у групі C збірна України зіграє з Австрією та Північною Македонією.

"Не розумію, чому хейтять хлопця": Україна взяла напівреванш за велику ганьбу, або Як можна було програти "тюленям"?