УКР РУС

Ярошенко: Якщо побачу Севідова на вулиці, то просто пройду повз

27 серпня 2017 Читать на русском

Новачок фінської команди КПВ Костянтин Ярошенко розповів про непрості відносини з Олександром Севідовим, з яким вони працювали у Маріуполі.

"Чи хотів би залишитися в Фінляндії надовше? Не хочу загадувати, час покаже. Я теж переходив взимку в Маріуполь і почав загадувати, що все нормально буде, а вийшло зовсім інакше. Мене неприємно здивувало, коли людина спочатку в приватній розмові говорить одне, а на ділі інше виходить, то, звичайно, задається питання: "Що це? Чому так?!".

Юрій Калітвінцев, у якого я тренувався, говорив одну річ, яку я на все життя запам'ятав: "Ти можеш не грати, але головне – людські відносини хороші. Ідеш по одній стороні вулиці, а я буду йти назустріч по іншій, головне – щоб було бажання гукнути, привітатися, а не мимо пройти". А у нас таких відносин з Севидовим не вийшло. Якщо побачу його на вулиці, то просто повз пройду.

Тим більше, я навіть не від тренера дізнався, що покидаю клуб. Просто по-людськи можна сказати: "Так і так". Як мужик з мужиком. А так він навіть ні слова не сказав. Його право ...

Золота медаль Першої ліги? Вона у мене вже була, я ще в 2007-му посідав перше місце. Така медаль, коли ти не сильно великий внесок вносиш, не дає задоволення. Ну, так – отримав, так отримав. Але я легко можу її віддати, тому що міг куди більше вкласти в командний успіх. Коли ти там, скоріше, значився, ніж грав, це не цікаво!" – сказав Ярошенко в інтерв'ю Sport Arena.

Відзначимо, що 30-річний хавбек виступатиме у клубі, який грає у 2-й за класом лізі чемпіонату Фінляндії. З КПВ Ярошенко підписав 3-місячний контракт.

Ярошенко – вихованець Шахтаря, виступав за молодіжні та юнацькі збірні України, а також Металіст, київський Арсенал, Чорноморець, Іллічівець, Севастополь, Урал і Карпати. Останнім клубом Костянтина був Маріуполь.