УКР РУС

Ярмоленко зізнався, що хоче піти шляхом Шевченка

21 червня 2021 Читать на русском

Вінгер Вест Хема та збірної України Андрій Ярмоленко розповів про бажання зайняти тренерський місток після завершення кар'єри футболіста.

"Років зо три тому я був впевнений, що буду тренером. Був впевнений, що все знаю у футболі, в усьому розбираюся. Минув час, я переосмислив і зрозумів, що тренерство – це абсолютно інша річ. Ти повинен вміти розмовляти і доносити свою думку, рухати фішечки на макеті.

Ярмоленко заявив, що не задоволений своїм становищем у Вест Хемі

Я не хочу ставати тренером просто через своє ім'я, маленьке чи велике, те ім'я, яке я заробив собі в українському футболі. Після закінчення кар'єри футболіста я хочу вивчитися, поїздити і подивитися: як працюють люди. Я плюс-мінус розумію, але хочу подивитися з іншого боку, як це все відбувається, як люди вирішують: яке тренування буде сьогодні, а яке – завтра.

Мій орієнтир – Андрій Шевченко. Я йому сказав, що коли закінчу, то прийду до нього вчитися. Він відповів: Ласкаво просимо до нашого клубу", – сказав Андрій Ярмоленко в ефірі програми Вацко Live.

Нагадаємо, Ярмоленко покинув Україну влітку 2017-го, коли із київського Динамо за 25 млн євро перебрався у Борусію. У Дортмунді Андрій провів лише один сезон, після чого став гравцем Вест Хема, за який виступає досі. 31-річний вінгер в сезоні 2020/21 АПЛ провів за "молотів" 24 матчі у всіх турнірах, відігравши всього 1099 хвилин. Він забив 3 м'яча та віддав 5 асистів.

"Тягне ламаний-переламаний Ярмоленко": Зінченко і Маліновський знову під ударом – реакція на "валідол" у Бухаресті