УКР РУС

Ярмоленко висміяв власний асист, Ребров нервував, Шахтар кусає лікті – Аль-Айн епічно вийшов у фінал Кубка Президента

14 квітня 2023 Читать на русском

Аль-Айн і Аль-Васл з наднапруженими боями визначали фіналіста Кубка Президента ОАЕ.

Кубок Президента ОАЕ, півфінал, другий матч

Аль-Айн – Аль-Васл – 1:0 (перший матч – 0:0)

Гол: Ерік, 23

Вилучення: Халід Ейса, 29 – Бенламрі, 86

Домашній матч Аль-Васла завершився нулями, тому все вирішувалось на полі Аль-Айна. Сергій Ребров очікувано випустив Андрія Ярмоленка у основі.

Українці влаштували концерт у закордонному дербі – Кулач забив вперше за півтора року, 2+2 від дуету екс гравців Миная

Вінгер вже в середині тайму віддячив за довіру, хоча й курйозним чином. Ярмоленко явно хотів сам замикати простріл партнера, але нормально не влучив по м'ячу. На щастя, круглий дуже зручно відлетів до лівого латераля Еріка – 1:0. Вкотре доводиться згадувати, як Аль-Айн взимку не захотів продавати яскравого бразильця Шахтарю за 1,2 млн євро. Ярмоленко дорогою до радісних партнерів не міг стримати посмішки, усвідомлюючи всю випадковість свого асисту. Тим не менш, є 15 результативна дія українця за Аль-Айн – 9+6.

Незабаром настрій господарям зіпсував Халід Ейса. Кіпер авантюрно вискочив за межі карного майданчика і був змушений зіграти рукою, щоб не пропустити м'яч супернику на порожні ворота. Наслідок – пряма червона, яка змусила Реброва міняти польового на запасного воротаря. Наставник Аль-Айна виглядав дуже стурбованим.

Мохамед Абу Сандах гідно впорався з викликом, зберігши свої ворота "сухими". Ярмоленка зняли з поля в середині другого тайму. Без нього партнери навіть забили ще раз, але VAR помітив порушення. Бенламрі встиг наговорити на другу жовту, вирівнявши склади.

Підопічні Реброва з боями втримали перемогу і путівку у фінал Кубка Президента, який не вигравали з 2018 року. Суперником у вирішальному матчі стане Аль-Шарджа.