УКР РУС

"Якщо він грає проти нас - він грає проти нас". "Ман Сіті" - "Челсі". Анонс

21 вересня 2014 Читать на русском

Головні претенденти на чемпіонський титул перестрінуться у дуже незручний для "Ман Сіті" час.

Незручний - це ще делікатне формулювання. Судіть самі: у попередньому турі "містяни" гостювали в "Арсенала", і поклали чимало сил заради того, щоб врятувати бодай один пункт. А посеред тижня "Сіті" завітав у лігво "Баварії", де таки не уникнув поразки. І от після такого фізичного та емоційного збурення доводиться тримати високу марку перед рідними вболівальниками - грати з "Челсі" на перемогу.

"Нам у жодному випадку не можна програвати, бо тоді розрив у таблиці стане завеликим", - каже півзахисник манкуніанців Давід Сілва. І справді. Простим арифметичним прийомом можна переконатися, що у випадку звитяги "аристократів" вони відірвуться від конкурента на вісім очок. Тоді як успіх команди Пеллегріні наблизить її до "Челсі" на відстань двох пунктів. 

Щоправда, є ряд факторів, які свідчать проти господарів "Етіхаду". Окрім складного календаря і непереконливих результатів останніх матчів, це ще й сила суперника. Якщо відкинути незрозумілий поєдинок із "Шальке", то Жозе Моурінью видав, напевно, один з найкращих стартів у своїй тренерській кар'єрі. "Челсі" багато пропускає, що не може не непокоїти тренера, однак у нападі грає феноменально. Чотири голи "Суонсі", а надто шість "банок", відвантажених "Евертону", не залишили байдужим нікого. "Ідеальний варіант? Ми забиваємо багато голів і не пропускаємо", - замріяно посміхається Моур. Він уже наполовину наблизився до цієї формули.

У кожному з матчів чемпіонату за "Челсі" забивав Дієго Коста. У лондонському клубі не приховують, що зараз іспанець перебуває не в найкращому здоров'ї, проте сеу Жозе запевнив: проти "Ман Сіті" він вийде обов'язково. Манкуніанцям доведеться пильнувати не лише його, але й Сеска, який пасує не менш продуктивно, ніж Коста забиває. Зрештою, небезпеку випромінюють практично усі "аристократи" - склад, ретельно підібраний португальським тренером, збалансований і готовий до вирішення надскладних завдань. Такий, принаймні, висновок на основі побаченого у серпні-вересні.

Сьогоднішній матч матиме принциповий характер для Мануеля Пеллегріні. Чилієць - спокійний і врівноважений, його непросто вивести "за рамки". Але такому майстрові психологічних ігор, як Моурінью, це вдається практично щоразу - і на словах, і на ділі. У минулому сезоні "Челсі" не віддав "містянам" жодного очка - ось ще один привід для занепокоєння вболівальників "Блакитного місяця". 

Зрештою, це хвилюючий момент не лише для дона Мануеля. Френк Лемпард, який присвятив "Челсі" тринадцять років кар'єри, вперше може зіграти проти "команди свого життя". У його вчорашніх партнерів з цього приводу немає сентиментів. "Якщо він грає проти нас - він грає проти нас", - вважає Моурінью.

"Ман Сіті" - "Челсі"

Попередні матчі: 0:0, 2:0 (Туре, Тевес), 1:2 (Агуеро - Шюррле, Торрес), 0:1 (Івановіч)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter