УКР РУС

"Якщо футболіст суперталановитий, але щуряк – не візьму його в команду": Петраков – про критерії підбору гравців

15 червня 2020 Читать на русском

Головний тренер збірної України U-17 Олександр Петраков розповів, як формував свою команду переможців чемпіонату світу U-20.

"Не було б команди 2015-го – чемпіонів світу ніколи б не стало у 2019-му. По-перше, дисципліна. Дуже ретельно підбирав кожного футболіста. Щоб у жодному разі не пробрався якийсь щуряк. Щоб не було негативного моменту.

"Зі мною важко – я незговірливий хлопець": Петраков розповів про пропозиції роботи після перемоги на чемпіонаті світу

Були футболісти, які мене за ігровими якостями влаштовували, але не за людськими. Я міг сказати прямо. У мене був тренерський штаб, я завжди радився. Відчепив 2-3 гравців через це. Я промахнувся у Новій Зеландії. Взяв людей неперевірених за людськими якостями. Вони мені багато нашкодили.

Якщо футболіст суперталановитий, але щуряк – я не візьму його в команду. Навіщо він мені потрібен? Футбол – командний вид спорту. Нехай у клубі у себе викаблучуються, а це національна збірна. Ми представляємо всю країну і я за це відповідальний. Для когось це гучні слова, для мене – ні", – сказав Петраков у коментарі програмі "Профутбол".

Нагадаємо, підопічні Петракова влітку здобули кубок чемпіонату світу U-20, обігравши у фіналі однолітків з Південної Кореї (3:1).

"Тренери довго не живуть, і успішні – теж". Правила життя Олександра Петракова – він зробив Україну чемпіоном світу