УКР РУС

Яковенко оприлюднив заявку молодіжної збірної України

1 червня 2011

Головний тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко оприлюднив заявку на фінальну частину чемпіонату Європи-2011, що пройде з 11 по 25 червня у Данії.

До неї увійшли сім гравців із досвідом виступів у національній команді країни, включно із капітаном "молодіжки" Тарасом Степаненком, котрий пропустив перший тиждень навчально-тренувального збору через травму.

Принаймні трьох із списку Яковенка можна вважати основними гравцями національної команди - Андрія Ярмоленка з київського "Динамо", Євгена Коноплянку з дніпропетровського "Дніпра" та одноклубника Степаненка Ярослава Ракицького з донецького "Шахтаря". Крім них, до слова, досвід виступів у першій збірній мають динамівці Артем Кравець та Роман Зозуля, донецький "металург" Микола Морозюк. У свій час викликалися до табору головної команди й голкіпери - Антон Каніболоцький із "Дніпра" та Денис Бойко із "Динамо", хоча на поле так і не виходили.

Усіх їх головний тренер національної збірної Олег Блохін не став залучати до товариських матчів проти Узбекистану та Франції − 1 та 6 червня відповідно, аби дати можливість більш плідно підготуватись до турніру в Данії. Степаненко ж прибув у розпорядження молодіжної збірної лише за два дні до оголошення заявки.

"Тарас − надзвичайно важлива фігура для нас, і його втрата була б для команди дуже відчутною. Ми раді, що він приєднався до нас. Сподіваємось, що він встигне набрати гарні кондиції до старту турніру", − зазначив Павло Яковенко.

У списку й один із лідерів львівських "Карпат" Олег Голодюк, котрий також пропустив кілька останніх матчів клубу в чемпіонаті та робочі спаринги молодіжної збірної через пошкодження.

Заявка молодіжної збірної України

Воротарі: Антон Каніболоцький ("Дніпро" Дніпропетровськ), Денис Бойко ("Динамо" Київ), Дмитро Непогодов ("Металург" Донецьк);

Захисники: Сергій Кривцов, Ярослав Ракицький (обидва - "Шахтар" Донецьк), Богдан Бутко ("Волинь" Луцьк), Олексій Курилов, Олександр Матвєєв, Євген Селін (усі - "Ворскла" Полтава), Темур Парцванія ("Динамо"), Артем Путівцев ("Іллічівець" Маріуполь);

Півзахисники: Тарас Степаненко, Віталій Віценець (обидва - "Шахтар"), Денис Гармаш ("Динамо"), Євген Коноплянка ("Дніпро" Дніпропетровськ), Максим Білий ("Зоря" Луганськ), Володимир Чеснаков ("Ворскла"), Валерій Федорчук ("Кривбас" Кривий Ріг), Олег Голодюк ("Карпати" Львів), Микола Морозюк ("Металург" Донецьк);

Нападники: Андрій Ярмоленко, Артем Кравець, Роман Зозуля (усі - "Динамо")