УКР РУС

"Як на Євро поїхати – українець, а як війна – бразилець": Мораєс наробив галасу у соцмережах, відповів навіть Зозуля

21 січня 2022 Читать на русском

Форвард Шахтаря Жуніор Мораєс розбурхав футбольне суспільство висловлюванням про війну між Росією й Україною. Це прокоментував навіть Роман Зозуля.

Видання lance розпитало 34-річного натуралізованого футболіста про конфлікт на Сході України. Мораєс зізнався, що хвилюється: "Ми, бразильці, дуже побоюємося через всі ці новини. Я завжди на зв'язку з українцями, які в курсі подій, тому ми завжди напоготові у разі чого. Я пережив багато напружених моментів у 2014-му, бачив, як усе починалося і не хочу, щоб це сталося знову. Ніхто не заслуговує на війну".

"Я українець і завжди ним залишусь, в мене ніколи не буде російського паспорта": Калініченко – про окупацію Криму Росією

Читачів у соцмережах обурило те, що Жуніор назвав себе бразильцем, а не українцем. Прокоментував ситуацію навіть нападник іспанської Фуенлабради Роман Зозуля: "Як на Євро поїхати, так він – українець, а як війна – то бразилець".

Втім, пізніше колишній гравець "синьо-жовтих" опублікував у своєму Instagram допис щодо ситуації, яка склалась. "Я – українець! Я пишаюся тим, що я – українець! У 2012 році я приїхав в Україну і до сьогодні, до 2022 року, живу тут, навіть коли мав можливість виїхати. Будь ласка, не діліться фейковими новинами про моє життя", – резюмував Мораєс.

Нагадаємо, форвард переїхав в Україну влітку 2012-го, підписавши контракт із донецьким Металургом. Згодом на правах вільного агента перебрався в київське Динамо, за яке провів 85 матчів та забив 34 м'ячі. Третім клубом Жуніора Мораєса в Україні став донецький Шахтар, з яким контракт завершується влітку.

Коноплянка потрапив у піке, варіантів обмаль, або Чому завершення кар'єри – логічний крок